Tule kummiksi

Tansania: Mwanzan lapset

Tansanialaisia lapsia seinän vierustalla.
Tule kummiksi ja tuo toivoa Tansanian Mwanzan lapsille

Suosittelen kummina olemista, saat olla tavallisena ihmisenä tavattoman suuressa mukana, ja aika vähälläkin panoksella. – Ritva, Fidan kummi

Pohjois-Tansaniassa sijaitsevassa Mwanzassa ihmiset elävät syvässä köyhyydessä. Tulisitko kummiksi haavoittuvassa asemassa oleville lapsille?

Miksi apuasi tarvitaan?

Noin 40% tansanialaisista elää köyhyysrajan alapuolella.  Lasten huoltajat ovat usein luku- ja kirjoitustaidottomia, ja heidän toimeentulonsa on haastavaa.

Fida aloitti työn Mwanzassa vuonna 1995. Kummien tukema työ vahvistaa lasten koulunkäyntiä ja pyrkii katkaisemaan kaikista heikoimmassa asemassa olevien perheiden köyhyyden kierteen.

Kaksi tansanialaista tyttöä hymyilee kameralle.

Kummien tuen avulla:
  • Köyhät perheet saavat koulutusta tuottavampien viljelymenetelmien käyttämiseen
  • Perheiden toimeentulo ja omavaraisuus paranevat
  • Perheet saavat terveyskasvatusta
  • Lapset pääsevät kerhoon, jossa he oppivat monenlaisia taitoja

Kerholaisilla on myös oma parlamentti, jossa on mukana 200 lasta. Lasten parlamentti pyrkii parantamaan Mwanzan lasten heikkoa asemaa tuomalla esiin lasten toiveita, oikeuksia ja tarpeita. Parlamentti on saanutkin äänensä kuuluviin jopa maan ykkösmedioihin.

Tule kummiksi Tansaniaan  ja auta haavoittuvassa asemassa olevia lapsia koulutielle. Yhteisökummius alk. 19 €/kk ja oman kummilapsen kannatus alk. 35 €/kk.

Tule kummiksi