Tule kummiksi

Kosovon romanilapset

Hymyilevä kosovolaistyttö
Tule kummiksi ja tuo toivoa Kosovon romanilapsille!

Olen kummi, koska uskon koulutuksen vaikutukseen köyhyyden ja syrjäytymisen vähentäjänä sekä ennaltaehkäisijänä.  – Paula, Fidan kummi

Kosovon sota on edel­leen kuin musta varjo vuoristoisen maan yllä. Työttömyysluvut ovat Euroopan suurimpia. Tulisitko kummiksi Kosovon romanilapsille?

Miksi apuasi tarvitaan?

Tuhansien kosovolaislasten arkipäivään kuuluu kerjääminen. Iltaisin kaduilla kulkevat lapset auttavat perhettään keräämään elannnon. Lapsikaupan uhka on suuri etenkin köyhän romanivähemmistön keskuudessa. Heille jokapäiväinen selviytyminen on taistelua.

Kosovossa elää kymmenientuhansien romanien vähemmistö. Tarkkaa lukua ei tiedetä, koska monelta romanilta puuttuu syntymätodistus. Tämän vuoksi romanit jäävät myös sosiaaliturvan ulkopuolelle. Useat romanilapset kyllä aloittavat koulunkäynnin, mutta esi- ja tukiopetuksen puutteen vuoksi he eivät pärjää koulussa. Koulun keskeyttäminen on heille yleistä ja toisen asteen opintojen suorittaminen on todella harvinaista.

Fidan työ toimii romaniyhteisössä, jossa asuu noin 120 romaniperhettä.

Kummien tuen avulla:
  • Lapset saavat tukea koulunkäyntiin
  • Lapset pääsevät esikouluun ja englannin kursseille
  • Vanhemmat oppivat koulunkäynnin tärkeydestä
  • Äideille järjestetään ompelu- ja lukutaitokursseja
  • Syrjittyjen romanilasten asema ja tulevaisuus paranevat pitkäjänteisellä työllä

Tule kummiksi ja auta Kosovon romanilapsia saavuttamaan unelmansa!

Kuukausikannatus: alk. 27€

Minulle kummimaksu ei ole todellakaan iso juttu, mutta lapselle se voi olla elämää mullistava asia. –  Airi, Fidan kummi

Tule kummiksi