Tule kummiksi

Kenian vammaiset lapset

Isä ja kaksi lasta.
Tule kummiksi ja tuo toivoa Kenian vammaisille lapsille!

 Kummius tuottaa iloa. Saan kuulumisia kummilapseltani ja näen, että hän menee elämässä eteenpäin.  Outi, Fidan kummi

Keniassa liian monet vammaiset lapset jäävät yksin. Heistä ei välitetä eikä heidän oikeuksiaan puolusteta. Tulisitko sinä kummiksi Kenian vammaisille lapsille?

Miksi apuasi tarvitaan?

Keniassa vammaisilla lapsilla ei ole paljon mahdollisuuksia koulunkäyntiin eivätkä he saa tarvitsemaansa tukea. He jäävät helposti yhteiskunnan ulkopuolelle. Vammaisia piilotellaan koteihinsa, eikä heidän oikeuksiaan puolusteta. Vammaisuutta pidetään usein edelleen perheissä ja yhteisöissä kirouksena, joka saa monet vammaiset kokemaan itsensä arvottomiksi. 

Lisäksi iso osa perheistä elää köyhyydessä. Köyhyys, puhtaan veden puute ja huono hygienia tuovat mukanaan terveysongelmia, kuten aidsia, malariaa, tuberkuloosia, ripulia ja aliravitsemusta.

Fida toimii yhteistyössä Kenian helluntaikirkon (Full Gospel Churches of Kenya) kanssa, joka toimii aktiivisesti lasten ja perheiden kanssa. Teemme työtä vammaisten lasten parissa Kakamegassa ja Nairobissa. Fidan työntekijät Heidi ja Pertti Söderlund perustivat Daisy Centerin vuonna 1980. Se on erityiskoulu, jossa opiskelujen lisäksi kuntoutetaan vammaisia lapsia.

Kummien tuen avulla:
  • Lapset saavat kuntoutusta ja turvaa
  • Lapset pääsevät mahdollisuuksien mukaan kouluun
  • Vammaisten lasten oikeudet toteutuvat paremmin
  • Perheiden ruokaturva ja toimeentulo paranevat
  • Perheet saavat terveyskasvatusta

En voi auttaa koko maailman lapsia, mutta voin auttaa yhtä tai kahta lasta saamaan kiinni elämästä. Rahan voi käyttää paljon huonommin. – Saara, Fidan kummi

Tule kummiksi Kenian vammaisille lapsille ja anna heille valoisampi tulevaisuus!

Yhteisökummius alk. 27 €/kk ja oman kummilapsen kannatus alk. 35 €/kk.

Tule kummiksi