Tule kummiksi

Kenian maasaitytöt

Auta lopettamaan maasaheimon tytöille haitallinen perinne, sukupuolielinten silpominen. Kummina tuet tyttöjen oikeuksia Kenian maasaikylissä!

Tule kummiksi Kenian maasaitytöille

Maasait on ainutlaatuisen kulttuuriin omaava paimentolaisheimo, joka elää Kenian ja Tansanian välisen rajan molemmin puolin. Erilaiset rituaalit ja seremoniat ovat keskeisiä maasaikulttuurissa. Jotkut perinteistä ovat vahingollisia tytöille. He joutuvat lähes poikkeuksetta käymään läpi kivuliaan ympärileikkauksen. Lisäksi nuoret tytöt naitetaan pakkoavioliittoon usein heitä itseään huomattavasti vanhemmille miehille.

Maasaityttö Joyce säästyi silpomiselta ja pakkoavioliitolta. Nyt hän taistelee tyttöjen oikeuksien puolesta Fidan tekemässä työssä tyttöjen kouluttajana.

– Fida pelasti minut silpomiselta ja pakkoavioliitolta. Kummini tuki minua opinnoissani peruskoulusta yliopistoon asti. Koulussa sain kykyjä ja rohkeutta puolustaa toisia tyttöjä. Se antoi minulle unelman, nyt aikuinen Joyce kertoo.

Kummit tukevat tyttöjen oikeuksia

Monet maasaitytöt pakenevat kodeistaan välttyäkseen silpomiselta ja pakkoavioliitolta. Narokin kaupungin Full Gospel–seurakunta perusti kristilliseltä arvopohjalta toimivan turvakodin tytöille vuonna 1997. Fida tuki turvakodin toimintaa kummien tuen kautta vuodesta 2003 vuoteen 2014. Fidan työn painopiste on siirtynyt tyttöjen turvakodista maasaiyhteisöön Loitan alueelle, joka sijaitsee lähellä Tansanian rajaa.

Kummien tukema työ parantaa tyttöjen oikeuksia maasaikylissä yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa. Tukemalla tyttöjä heidän omassa kasvuympäristössään ja kouluttamalla vanhempia ja kyläpäälliköitä voidaan vaikuttaa asenteisiin. Monissa kyläyhteisöissä on jo luovuttu ympärileikkauksesta koulutusten seurauksena.

Työmme tukee myös maasaityttöjen koulunkäyntiä. Maasaikylien yhteisökomitea valitsee tytöt apumme piiriin paikallisten opettajien avulla. Kummit toimivat yhteisökummeina, tukien kaikkia avun piirissä mukana olevia tyttöjä.

Yhteisökummin kuukausikannatus on alk. 27€

Tule kummiksi