Tule kummiksi

Kambodžan köyhien kylien lapset

Viedään yhdessä toivoa Kambodžan lapsille!

Kummina autat äärimmäisessä köyhyydessä eläviä Kambodžan lapsia kohti parempaa tulevaisuutta, koulutusta, terveyttä ja turvallisempaa arkea ilman pelkoa ihmiskaupasta.

Kummius on antanut elämään sopivasti perspektiiviä. Toisaalta kummius on lisännyt kiitollisuutta omiin lähtökohtiin, ja olen kokenut myös ihan yksinkertaisesti auttamisesta kumpuavaa mielihyvää. – Juho

Kansanmurhasta toipuvan Kambodžan kylissä eletään yhä äärimmäisessä köyhyydessä. Lasten koulutus on vähäistä. Puhtaan juomaveden puute ja heikko hygienia aiheuttavat paljon sairauksia. Riisin viljelystä elantonsa saavat perheet elävät niin pienillä tuloilla, että lapsen vieminen lääkäriin on usein mahdotonta. Vanhat uskomukset tautien hoidosta elävät tiukassa. Pieni tiedonjyvä voi pelastaa ihmishenkiä, sillä esimerkiksi ripulitauteihin ja keuhkokuumeeseen menehtyy maassa arviolta 50 lasta päivittäin.

Kambodža on surullisen tunnettu myös ihmiskaupan keskuksena. Jopa lapsia myydään köyhyyden vuoksi orjatyöhön.

Pieni saparopäinen tyttö hymyilee ujosti.

Mitä tukesi saa aikaan?

Kambodžan maaseutu muuttuu, kun perheiden elämät muuttuvat. Tavoitteemme on vähentää kumppanimme kanssa köyhyyttä kylissä seuraavasti:

  • Esikoulun kaltainen toiminta,  joka tukee 4-6 vuotiaiden koulupolun aloittamista. Kun perustaidot ovat hyvät, on lapsen helpompi aloittaa koulunkäynti ja saada hyviä oppimistuloksia. Lapset saavat oppia turvallisessa ympäristössä leikin ja yhdessä tekemisen kautta.
  • Lapsia, vanhempia ja opettajia opetetaan lasten oikeuksista, jotta lasten tulevaisuus olisi valoisampi.

Kambodžan yhteisökummina pääset seuraamaan erityisesti neljän lapsen matkaa. Tervetuloa mukaan, sinua tarvitaan!

Yhteisökummius alk. 27 €/kk.

Tule kummiksi