Tule kummiksi

Burundin lapset

Tule kummiksi ja tuo toivoa Burundin batwalapsille

Olen kummi, koska uskon koulutuksen vaikutukseen köyhyyden ja syrjäytymisen vähentäjänä sekä ennaltaehkäisijänä. – Paula, Fidan kummi

Burundin alkuperäiskansoihin kuuluvat batwat ovat kärsineet vuosikymmeniä etnisestä syrjinnästä. Tulisitko kummiksi batwalapsille?

Miksi apuasi tarvitaan?

Burundi on yksi maailman köyhimmistä maista ja batwat ovat erityisen heikossa asemassa. Heidän asemastaan kertoo paljon se, etteivät batwat vielä tänä päivänäkään voi esimerkiksi omistaa maata tai käydä samaa koulua muiden lasten kanssa. He elävät äärimmäisessä köyhyydessä.

Heimon kylissä on huono hygienia ja lapset ovat aliravittuja. Lapsikuolleisuus on erittäin yleistä. Monella batwa-lapsella ei ole virallista syntymätodistusta, joten heidän on lähes mahdotonta päästä lääkäriin tai kouluun. Moni koulun aloittanut lapsi lopettaa köyhyyden, syrjinnän tai nälän vuoksi. Tytöt naitetaan nuorina, ja heidän koulunkäyntinsä on erittäin harvinaista.

Kummien tuen avulla:
  • Batwalasten oikeudet paranevat
  • Lapset pääsevät kouluun ja esikouluun
  • Lapset voivat nauttia urheilusta ja musiikista
  • Batwalapset pääsevät terveydenhuollon piiriin
  • Perheiden ja kylien elinolot paranevat

En voi auttaa koko maailman lapsia, mutta voin auttaa yhtä tai kahta lasta saamaan kiinni elämästä. Rahan voi käyttää paljon huonommin. – Saara, Fidan kummi

Tule kummiksi syrjityille batwayhteisöille ja anna lapsille parempi tulevaisuus!

Yhteisökummius alk. 19 €/kk.

 

Tule kummiksi