Tule kummiksi

Burundin lapset

Tule kummiksi ja tuo toivoa Burundin syrjityille batwalapsille

Olen kummi, koska uskon koulutuksen vaikutukseen köyhyyden ja syrjäytymisen vähentäjänä sekä ennaltaehkäisijänä. – Paula, Fidan kummi

Burundin alkuperäiskansoihin kuuluvat batwat ovat kärsineet vuosikymmeniä etnisestä syrjinnästä. Tulisitko kummiksi batwalapsille?

Miksi apuasi tarvitaan?

Burundi on yksi maailman köyhimmistä maista ja batwat ovat erityisen heikossa asemassa. He elävät äärimmäisessä köyhyydessä ja monet lapset ovat aliravittuja. Heidän asemastaan kertoo paljon se, etteivät batwat vielä tänä päivänäkään voi esimerkiksi omistaa maata tai käydä samaa koulua muiden lasten kanssa.

Batwojen kylissä on huono hygienia ja lapsikuolleisuus on erittäin yleistä. Monella batwa-lapsella ei ole virallista syntymätodistusta, joten heidän on lähes mahdotonta päästä lääkäriin tai kouluun. Lisäksi usein koulunkäynti myös keskeytyy helposti köyhyyden, syrjinnän tai nälän vuoksi. Tytöt naitetaan nuorina, ja heidän koulunkäyntinsä on erittäin harvinaista.

Kummien tuen avulla batwakansan:
  • Lasten oikeudet paranevat
  • Lapset pääsevät kouluun ja esikouluun
  • Lapset voivat nauttia urheilusta ja musiikista
  • Lapset pääsevät terveydenhuollon piiriin
  • Perheiden ja kylien elinolot paranevat

En voi auttaa koko maailman lapsia, mutta voin auttaa yhtä tai kahta lasta saamaan kiinni elämästä. Rahan voi käyttää paljon huonommin. – Saara, Fidan kummi

Tule kummiksi syrjityille batwoille ja anna heille parempi tulevaisuus!

Yhteisökummius alk. 19 €/kk.

 

Tule kummiksi