Tule kummiksi

Burundin lapset

Tule kummiksi ja paranna syrjityn batwa-heimon lasten elinoloja yhdessä maailman köyhimmistä maista. Burundin alkuperäiskansoihin kuuluvat batwat ovat kärsineet vuosikymmeniä etnisestä syrjinnästä. Heidän asemastaan kertoo paljon se, etteivät batwat vielä tänä päivänäkään voi esimerkiksi omistaa maata tai käydä samaa koulua muiden lasten kanssa. He elävät äärimmäisessä köyhyydessä.

Heimon kylissä on huono hygienia ja lapset ovat aliravittuja. Lapsikuolleisuus on erittäin yleistä. Monella batwa-lapsella ei ole virallista syntymätodistusta, joten heidän on lähes mahdotonta päästä lääkäriin tai kouluun. Moni koulun aloittanut lapsi lopettaa köyhyyden, syrjinnän tai nälän vuoksi. Tytöt naitetaan nuorina, ja heidän koulunkäyntinsä on erittäin harvinaista.

Ääni unohdetuille lapsille

Sinun tuellasi taistelemme lasten oikeuksien puolesta kahdessa kyläyhteisössä. Työmme tavoitteena on neljän vuoden aikana auttaa noin 400 lasta kouluun ja terveydenhoitoon. Tuellasi tarjoamme lapsille myös esikouluopetusta, urheilua ja musiikkivälineitä, ja autamme perheitä kehittämään kylien elinoloja.

Yhteisökummin kannatusmaksu on alk. 19 €.

 

Tule kummiksi