Tule kummiksi

Bosnia-Hertsegovina: Banja Lukan ja Prijedorin köyhät lapset

Sodasta toipuvassa Bosniassa moni lapsi jää vaille koulutusta. Kummina autat köyhiä lapsia kouluun ja heidän perheitään selviytymään.

Bosnia ja Hertsegovina on vuonna 1995 loppuneen sodan jälkeen edelleen poliittisesti jakautunut maa, joka kärsii korkeasta työttömyydestä. Erityisesti nuorten kesken vallitsee toivottomuuden ilmapiiri. Monet lähtevät maasta yrittäen löytää paremman tulevaisuuden jossain muualla.

Vanhemmat haluaisivat sijoittaa lastensa koulutukseen, mutta se on vaikeaa, koska koulunkäynti on kallista ja tulot ovat matalia. Monilla vanhemmilla ei ole tarpeeksi rahaa ruokaan tai vaatteisiin, saati koulukirjoihin ja -tarvikkeisiin.

Fida aloitti työn Banja Lukassa yhteistyössä paikallisen evankelisen seurakunnan kanssa vuonna 2008. Vuonna 2011 työ alkoi myös läheisessä kaupungissa Prijedorissa. Molemmat kaupungit sijaitsevat Bosnian Serbitasavallassa. Koko Serbitasavallassa on vain noin 500 evankelisen seurakunnan jäsentä, eli 0,013% väestöstä.

Kummien tuki tuo toivon ilmapiirin

Tällä hetkellä noin 400 lasta on valittu kummien tukeman työn piiriin. Kummien tuella lapset saavat koulukirjat, -tarvikkeet ja vaatteet. Heille järjestetään englannin opetusta ja luovia työpajoja. He iloitsevat kesäleireistä ja joulujuhlista. Nuoret saavat elämäntaitovalistusta. Perheille opetetaan hygieniavalistusta ja hyvän vanhemmuuden taitoja.

Työn kautta perheet ovat tulleet yhteen keskustelemaan ongelmistaan. Lapset ja nuoret rohkaisevat toinen toisiaan ja saavat tukea. Evankeliumi luo toivon ilmapiirin, joka muuttaa perheitä ja antaa nuorille uudenlaisen pohjan elämälle!

Kummilapsen kuukausikannatus on alk. 35€

Tule kummiksi