Tule kummiksi

Bosnia-Hertsegovina: Banja Lukan ja Prijedorin köyhät lapset

Tule kummiksi ja tuo toivoa Bosnia-Hertsegovinan lapsille!

Olen kummi, koska haluan antaa eteenpäin sitä hyvää, mitä olen itse saanut elämässäni. Kummius tuottaa minulle iloa, erityisesti lapselta tullut posti. – Katja, Fidan kummi

Bosnia ja Hertsegovina on vuonna 1995 loppuneen sodan jälkeen edelleen poliittisesti jakautunut maa. Kummina autat köyhiä lapsia kouluun ja heidän perheitään selviytymään. Tulisitko kummiksi näille lapsille?

Miksi apuasi tarvitaan?

Moni lapsi jää ilman koulutusta. Vanhemmat haluaisivat sijoittaa lastensa koulutukseen, mutta se on vaikeaa, koska koulunkäynti on kallista ja tulot ovat matalia. Monilla vanhemmilla ei ole tarpeeksi rahaa ruokaan tai vaatteisiin, saati koulukirjoihin ja -tarvikkeisiin.

Lisäksi erityisesti nuorten kesken vallitsee toivottomuuden ilmapiiri. Monet lähtevät maasta yrittäen löytää paremman tulevaisuuden jossain muualla.

Fida tekee työtä Banja Lukassa ja Prijedorissa yhteistyössä paikallisen evankelisen seurakunnan kanssa. Molemmat kaupungit sijaitsevat Bosnian Serbitasavallassa.

Kummien tuen avulla:
  • Lapset saavat koulukirjat, -tarvikkeet ja vaatteet
  • Lapset oppivat englantia ja pääsevät kerhoon
  • Lapsille järjestetään kesäleirejä ja joulujuhla
  • Nuorille oppivat elämänhallintataitoja
  • Perheet saavat terveyskasvatusta

Työn kautta perheet ovat alkaneet tekemään enemmän yhteistyötä. Lapset ja nuoret rohkaisevat toinen toisiaan ja saavat tukea. Evankeliumi luo toivon ilmapiirin, joka muuttaa perheitä ja antaa nuorille uudenlaisen pohjan elämälle!

Minulle kummimaksu ei ole todellakaan iso juttu, mutta lapselle se voi olla elämää mullistava asia. –  Airi, Fidan kummi

Tule kummiksi Bosnia-Hertsegovinan lapsille ja muuta heidän maailmansa!

Yhteisökummius alk. 27 €/kk ja oman kummilapsen kannatus alk. 35 €/kk.

Tule kummiksi