Tule kummiksi

Bangladesh: Dhakan slummilapset

Tuhannet köyhät lapset lähtevät Bangladeshin pääkaupungin slummeissa aamuisin töihin, koska perheellä ei ole varaa maksaa koulumaksuja. Auta Dhakan lapset koulutien alkuun!

Bangladeshin pääkaupungin Dhakan slummeissa elää satoja tuhansia ihmisiä, jotka kamppailevat saadakseen perustarpeensa tyydytetyiksi. Kaikista köyhimpien perheiden lapsilla ei ole mahdollisuutta käydä koulua, koska lasten työssäkäynnistä saatavia tuloja tarvitaan kipeästi jokapäiväisen ruuan hankkimiseen. Moni lapsi ja nuori tekee pitkiä työpäiviä.

Ayubin perheeseen kuuluvat isä, äiti ja kaksi siskoa, joista toinen käy myös koulua. Perhe asuu Bangladeshin pääkaupungin Dhakan slummissa ahtaasti. Vessa on yhteiskäytössä noin 20 naapurin kesken ja lähimmälle vesipisteelle on pitkä matka. Perheensä nuorimpana Ayubi on onnekas kun saa käydä koulua. Moni hänen ikätovereistaan käy perheen köyhyyden vuoksi töissä esimerkiksi tiilenhakkaajana.
Kummien tuella

Fida on parantanut slummilasten koulunkäyntimahdollisuuksia perustamalla koulun, jonka oppilaat valitaan köyhimpien perheiden joukosta. Lasten lisäksi myös perheiden aikuisia koulutetaan. Vanhempien lukutaidon ja ammatillisen osaamisen kohentuessa perheiden tulotaso paranee, ja lasten koulun jatkuvuus varmistuu. Samalla lapsityö vähenee.

Kummien tuella perheet saavat myös tietoa hygienian, tasapainoisen ravinnon ja koulutuksen merkityksestä lasten kasvatuksessa. Perheiden lapset voivat paremmin ja voivat haaveilla paremmasta tulevaisuudesta. Työ ulottuu tällä hetkellä noin 1 000 köyhän perheen elämään Dhakan slummeissa ja koulussa opiskelee 430 oppilasta.

Tule kummiksi