Tule kummiksi

Albania: turvallisempi lapsuus

Tule kummiksi ja auta heitteille jääneitä lapsia saamaan turvaa ja huolenpitoa!

Albania luopui viimeisenä Euroopan valtiona kommunismista vuonna 1992, eikä yhteiskunta ole vielä toipunut siitä. Maa on yksi Euroopan köyhimmistä.

Fida ja Albanian kristillinen vankilalähetys auttavat kummien tuella lapsia, jotka ovat jääneet heitteille vanhempiensa jouduttua vankilaan. Vankien tarinat kertovat surullisista ihmiskohtaloista. Taustalla on perheväkivaltaa ja ihmiskaupan julmuutta.

Lapset ja nuoret, jotka jäävät yksin, ovat otollisia uhreja kaikenlaiselle hyväksikäytölle. Etenkin romanien sekä pitkäaikaista tuomiota kärsivien vankien lapset on usein jätetty ilman minkäänlaista tukea. Nekin, joilla on huoltaja, elävät köyhyydessä vailla jokaisen lapsen perusoikeuksia saada riittävää ravintoa, terveydenhoitoa, koulutusta, huolenpitoa ja rakkautta.

Kummina annat huolenpitoa

Kummien tukeman työn kautta lapsia autetaan monin tavoin yhdessä paikallisseurakuntien kanssa: täytetään lasten perustarpeet, taataan lapsille koulutus ja työskennellään perheiden eheytymisen hyväksi. Tavoitteena on, että köyhyyden kierre katkeaa ja lapset saavat mahdollisuudet, joita heidän vanhemmillaan ei ollut.

Kummien pitkäaikaisen sitoutumisen ja paikallisten välittävien työntekijöiden kautta lapsille annetaan mahdollisuus elää normaalia elämää. Avun piirissä on sata lasta ja heidän sisarustaan.

Kummin kuukausikannatus on alk. 35€

Tule kummiksi