Burundin batwat

Toivoa batwoille

Alkuperäiskansoihin kuuluvat batwat elävät sydäntä särkevän köyhyyden keskellä. He ovat vuosikymmeniä kärsineet etnisestä syrjinnästä, jonka vuoksi he eivät voi esimerkiksi omistaa maata. Useimmilta batwa-lapsilta puuttuu virallinen syntymätodistus, joten heidän on mahdotonta päästä lääkäriin tai kouluun. Ne harvat, jotka kouluun ovat päässeet, lopettavat useimmiten jo alkumetreillä köyhyyden, syrjinnän tai nälän vuoksi. Tytöt naitetaan nuorina, joten heidän koulunkäyntinsä on entistä harvinaisempaa. Lapsikuolleisuus on erittäin yleistä.

Toimimme yhdessä paikallisen kumppanimme kanssa (Burundin helluntaikirkko CEPBU), joka erittäin kokenut toimija avustustyössä. Se tekee yhteistyötä paikallisten viranomaisten kanssa, ja siksi sen vaikutusmahdollisuudet lasten oikeuksiin ovat laajat. Fidalla on ollut yhteisiä hankkeita kirkon kanssa vuodesta 2010 lähtien. Olemme muun muassa rakentaneet yhdessä koteja ja kouluja, sekä ylläpitäneet nuorison toimintakeskusta. Työmme tarkoituksena on taata kaikille batwa-yhteisön lapsille  mahdollisuus koulunkäyntiin ja auttaa parempaan terveyteen.

 

Auta Burundin lapsia

Liity kummiksi apua tarvitseville lapsille Burundissa. Kummina autat lapsia kouluun, sekä parempaan terveyteen. Tuellasi saadaan paljon aikaan, muun muassa:

  • koulureppuja ja oppimateriaaleja lapsille
  • aktiviteetteja ja leluja välitunneille
  • enemmän ruokaa pöytään maanviljelyskoulutusten avulla
  • huomio lapsen oikeuksiin
  • yhä useampi lapsi kouluun

 

 

Tule kummiksi Burundin lapsille

  • Tietosi lisätään Fidan asiakasrekisteriin. Lue tietosuojaselosteemme.