Ajankohtaista

On mahtavaa olla Jeesuksen oma

Kambodžalaisen Seak Sokin elämä muuttui, kun hän ymmärsi, että Jumala vastaa rukouksiin. Hän toivoo kylänsä kehittyvän hengellisesti ja haluaa olla osa muutosta.

Kambodžan maaseutukylissä Fidan kumppaniseurakunnat tekevät monipuolista hengellistä työtä. Evankeliumi tuo usein näkyvän muutoksen kokonaisten kylien elämään.

Kyläläisten uskomukset ovat läsnä arjessa, ja siksi hengellinen hyvinvointi on tärkeä osa kylien kehitystä. Kun buddhalaiseen perinteeseen kuuluva esi-isien henkien lepyttäminen ei tuo helpotusta ongelmiin, kuten lasten sairauksiin, tahto löytää jotain todellista tuo kuulemaan toivon sanomaa.

Nuorien seurakuntien tukena käytetään kristillistä CHE-koulutusta, niin sanottua ”terveysevankeliointia”, joka huomioi ihmisten fyysiset, sosiaaliset, henkiset ja hengelliset tarpeet. Fida tukee CHE-työtä kylissä.

Ihme avasi silmät

Kolmen lapsen äiti Seak Sok lähti mukaan kylänsä CHE-ohjelmaan viisi vuotta sitten. Se tuli kuin tilauksesta, sillä hänen tyttärensä olivat usein sairaana. Äiti kertoo oppineensa tunneilla hygieniasta, terveydestä ja hyvinvoinnista niin paljon, että lasten sairastelu on vähentynyt ja koko perhe voi paremmin.

Seak Sok kiinnostui myös hengellisestä opetuksesta, koska halusi apua perheensä ongelmiin.

– Kun pastori kertoi minulle Jeesuksesta Kristuksesta, minusta tuntui hyvältä, että meillä on yksi, todellinen Jumala.

Sokin uskoontuloon vaikutti erityisesti konkreettinen rukousvastaus.

– Rukoilin Jeesusta äitini puolesta. Äiti oli kovin sairas, hän kärsi alkoholismista. Nyt hän on lopettanut juomisen, Seak Sok iloitsee. – Jeesus todella on olemassa ja Hän on rukousten kuulija!

Jeesus muuttaa sydämet

Sok kertoo, että kristittynä eläminen on erilaista verrattuna buddhalaisuuteen.

– Kristitty voi puhua Jumalalle kun on ongelmia, ja Hän parantaaja pelastaa synniltä. Kun olemme sairaita, voimme rukoilla ja Jumala hoitaa. Mutta kun buddhalaiset rukoilevat henkiä, mitään ei tapahdu. Jeesuksen valta on korkeampi!

Seurakunta kokoaa kylän naiset viikoittain yhteen. Sok kutsuu muita mukaan toimintaan. Se on vaikuttanut positiivisesti perheiden suhteisiin ja levittänyt hyvää ilmapiiriä.

– Kun olemme oppineet Herran rakkaudesta, olemme ymmärtäneet, että Hän ei tahdo riitoja. Niinpä väkivalta on vähentynyt kylässämme. Meidän tulee kunnioittaa ja rakastaa perhettämme ja naapureita. Ennen meillä ei ollut koulutusta siitä, miten tehdä hyviä asioita.

– Olen onnellinen kun olen uskossa. Minulla on tosi mahtava elämä kun saan olla Jeesuksen oma! On hienoa kokea todellista rakkautta Herrassa.

 

Fidan kuukausilahjoittajana muutat maailmaa yksi sydän kerrallaan. Työmme tarvitsee uskollisia tukijoita! 

liity kuukausilahjoittajaksi nyt