Ajankohtaista

Katso kuvat: Nepalissa avustus käynnissä

Maanjäristyksestä eniten kärsineisiin piirikuntiin kuuluvassa Nuwakotissa jopa 90 % rakennuksista on vaurioitunut. Fida toimittaa toisen avustuskuorman työalueelleen.

AUTA NEPALIA!

Soita lahjoituspuhelimeen 0600-13234 (hinta 21,28 €).

Lahjoita verkossa tästä.

Tekstaa fida20 numeroon 16155 (20€) tai fida10 numeroon 16155 (10€)

Tee tilisiirto:

Fida International ry

IBAN-tilinumero: FI4122871800005256

BIC/SWIFT: NDEAFIHH

viitenumero: 558002

Nepalia on maanjäristyksen jälkeisellä viikolla piinannut vuodenaikaan nähden kolea sää ja kovat sateet, mikä lisää maanjäristyksen uhrien ahdinkoa entisestään.

Viimeisten Nepalin hallituksen antamien tietojen mukaan maanjäristyksen uhriluku on 6 250 kuollutta ja 14 357 loukkaantunutta. Suuria alueita vuoristoseudulla on yhä kartoittamatta.

– On kasvava riski, että katastrofialueella lähtevät tautiepidemiat liikkeelle huonoissa olosuhteissa, kertoo Fidan työntekijä Päivi Leppänen.

Avustustarvikkeet kiven alla

Avustustarvikkeiden hankinta Nepalista on ollut haasteellista, koska katastrofi koskettaa valtaosaa maan 77 piirikunnasta. Fidan avustustiimi on lähdössä huomenna viemään toisen telttoja ja ruokaa sisältävän avustuskuorman Kathmandun pohjoispuolelle Nuwakotiin. Viime viikon torstaina Nuwakotiin toimitettiin 162 telttaa ja ruokatarvikkeita.

Yhteisössä, jota Fida avustaa, on 145 kotitaloutta. Kumppanin ja Fidan yhteistyökoulun henkilökunnan kartoituksen mukaan kaikki rakennukset ovat joko romahtaneet tai vaurioituneet, mutta onneksi vain kaksi ihmistä menehtynyt. Lapset eivät olleet viikonloppuna koulussa, vaan suuri osa kylän väestä oli peltotöissä, minkä takia he selvisivät vahingoittumattomina järistyksestä.

Kuvat avustusmatkalta Nuwakotista viime viikolta:

Lue lisää: 

http://www.fida.info/avustustyo-nepalissa-alkoi/

http://www.fida.info/katukerays-nepalin-hyvaksi-alkanut/