Ajankohtaista

Juhannuskonferenssi kutsuu juhlimaan

Juhannuskonferenssi houkuttelee vuosittain noin 30 000 kävijää vauvasta vaariin. Se onkin yksi suurimmista hengellisistä kesätapahtumista Suomessa ja Euroopassa. Fida on näkyvästi mukana tapahtumassa.

Tänä vuonna juhlan teemaksi on valittu ”Maailma kädessä”. Monipuolinen ohjelmatarjonta alkaa keskiviikkoiltana ja jatkuu sunnuntaihin saakka Keuruulla, Ison Kirjan koulutus- ja konferenssikeskuksessa.

Juhannuskonferenssi pitää lähetystyötä vahvasti esillä. Jo 71. kerran järjestettävässä suurtapahtumassa pohditaan myös turvapaikanhakijoiden kohtaamista ja seurakuntien roolia kotouttamisessa.

Perjantaina 24.6. kello 19‒20.30 esiintyy konferenssin pääkonsertissa ruotsalainen gospelartisti Samuel Ljungbladh. Hän on tullut kuuluisaksi muun muassa esiintymisestään prinssi Carl Philipin ja Sofian häissä vuonna 2015. Konsertti on maksullinen.

Lähettiolkkarissa voi jutella lähetystyöstä

Lähetystyölle on tänä vuonna omistettu kokonainen teemapäivä. Lauantaina 25.6. lähetysteema on esillä kaikessa ohjelmassa aamurukouksesta nuorten iltatilaisuuteen.

Konferenssin Missioteltassa on iso joukko näytteilleasettajia. Lähetystyön monimuotoisuus näyttäytyy eri järjestöjen työn kautta.

MAF-lähetyslentäjien 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi paikalle on tuotu oikea lentokone, johon yleisö voi tutustua.

Missioteltasta löytyy myös tämän juhannuksen uutuus, Lähettiolkkari. Se on kohtaamispaikka, jossa voi tutustua lähetystyöntekijöihin ja jutella ja kysellä kiireettömästi lähetystyöstä.

Fidan kirpputorimyymälä palvelee Missioteltassa torstaista lauantaihin. Lisäksi Visioteltassa järjestetään muotinäytökset perjantaina ja lauantaina.

Tapahtumassa voi osallistua myös kierräykseen tuomalla Fidan kirpputoripisteelle vaatelahjoituksia, jotka Fida myy myöhemmin myymälöissään eteenpäin.

Visioteltassa esitellään useita eri lähetysteemoja aktioista Raamatun kääntämiseen ja lapsityöstä romanityöhön. Tutustu Visioteltan ohjelmaan tästä.

Lähetystyön hyväksi voi tuttuun tapaan kahvitella ja herkutella niin Lähetyskahviossa kuin lähetyslettuteltassa.

Monta tapaa seurata konferenssia

Juhannuskonferenssi on parhaimmillaan paikan päällä koettuna, mutta konferenssiin voi tutustua myös radion ja television välityksellä.

Televisioitua konferenssiohjelmaa voi seurata UskoTV:n kautta hankkimalla maksullisen nettipassin (10 € tai 20 € tarjonnan laajuudesta riippuen). Hanki passi UskoTV:n kaupasta.

Radio Gospel lähettää konferenssin aikana ohjelmaa muun muassa pääteltan tilaisuuksista ja konferenssitunnelmista. Lähetykset ovat kuultavissa taajuudella 95,7 MHz Keuruun alueella ja nettiradion kautta kaikkialla maailmassa. Radio Gospelin arkistosta löytyy myös edellisen vuoden konferenssiohjelmia.

Lisätietoja Juhannuskonferenssista tapahtuman verkkosivuilta.