Ajankohtaista

Hyviä uutisia Venäjältä

Päihderiippuvaiset raitistuvat, pelastuvat ja perustavat seurakuntia. Entisen narkomaanin perustama Dzeržinskin seurakunta on hyvä esimerkki evankeliumin voimasta.

Vaikka Venäjä näyttäytyykin tällä hetkellä uutisissa negatiivisessa valossa, tapahtuu itänaapurimme seurakunnissa hienoja asioita. Vuonna 2010 alkoi Venäjän helluntaikirkon Yksi vuosi Jeesukselle -projekti, joka tähtää siihen, että vuoteen 2020 mennessä jokainen venäläinen on saanut kuulla evankeliumin. Toinen vahva näky on ollut päihderiippuvaisille suunnattujen kuntoutuskotien perustaminen. Niitä on nykyään yli 500.

 Tilaa Fidan uutiskirje, niin kuulet lisää Hyviä Uutisia!

Kuntoutus pelasti Aleksandrin

Aleksandr syntyi ja kasvoi Dzeržinskissä, nelisen sataa kilometriä Moskovasta kaakkoon. Aleksandrin korealainen äiti kuoli pojan ollessa 15-vuotias. Myös isä kuoli kahden vuoden päästä. Aleksandr pääsi yliopistoon opiskelemaan, mutta puolentoista vuoden jälkeen huumeet veivät hänet kadulle. Alkoi 13 vuoden huumeriippuvuus.
Aleksandr päätyi etsimään apua kristillisestä kuntoutuskeskuksesta. Hän tunsi niin suurta tarvetta pelastua, että hyppäsi esille rukoiltavaksi kun kysyttiin, kuka haluaa antaa elämänsä Jeesukselle. Uskoon tultuaan Aleksandr pääsi eroon aineista vähäksi aikaa, mutta lankesi pian takaisin käyttäjäksi.

Vuonna 2006 hän pääsi uudelleen kuntoutukseen ja pääsi lopullisesti eroon aineista. Silloin hän ymmärsi, ettei voisi järkeillä uskonasioita, vaan hänen olisi uskottava lapsen tavoin.

Unelma kuormalavojen äärellä

Aleksandr halusi töihin, mutta ei kelvannut mihinkään taustansa takia. Työttömänä Aleksandr alkoi korjata kuormalavoja. Tästä syntyi idea kuntoutustyöstä entisille narkomaaneille ja alkoholisteille.
Jumala alkoi puhua tulevasta tehtävästä: ”Dzeržinskiin tulee seurakunta ja tulet olemaan siinä mukana. Minä annan teille talon sitä varten.”
Aleksandr kertoi pastorilleen ja ystävilleen saamastaan näystä, mutta häntä ei otettu todesta. Aleksandr alkoi rukoilla asian puolesta ja sanoi olevansa valmis, jos Jumala antaisi varat ja osoittaisi sopivan paikan.
Kului muutama vuosi, eikä mitään tuntunut tapahtuvan. Sitten Aleksandr kohtasi Venäjän helluntaikirkossa työskentelevän Ivan Borichevskin, joka syttyi heti Aleksandrin näystä.

Tapaus Dzeržinsk

Dzeržinskiin perustettiin ensin kristillinen kuntoutuskoti ja lokakuussa 2011 uusi seurakunta. Jäseniä oli tuolloin kaksitoista. Viiden kuukauden jälkeen jäseniä oli jo sata.
Uusi seurakunta yhdistyi kaupungissa jo toimineen seurakunnan kanssa. Kolme vuotta perustamisensa jälkeen seurakunnassa on jäseniä 300. Lisäksi noin 150 lasta ja nuorta osallistuu seurakunnan toimintaan.
Jo seurakunnan toisena vuotena alkoi evankeliumin leviämiseen tähtäävä lähetysraamattukoulu uusille työntekijöille. Seurakunta pitää myös nettiraamattukoulua tiistaisin.
Nyt seurakunnalla on jo kaksi tytärseurakuntaa, viisi kuntoutuskotia ja kristillinen koulu. Dzeržinskissä jaetaan kolmesti viikossa ruokaa noin sadalle vähempiosaiselle.

Perustukset kasvulle

Dzeržinskiin seurakunnan strategia on perustaa kuntoutuskoteja ja sitä kautta synnyttää uusia seurakuntia. Tarve Venäjällä on suuri: yksin Moskovassa arvioidaan olevan noin miljoona apua tarvitsevaa päihderiippuvaista.
Dzeržinskissä on selvä visio kasvusta. Seurakunta on asettanut konkreettisia tavoitteita työlleen. Näkynä on perustaa joka vuosi 2–3 uutta tytärseurakuntaa. Tavoitteena on, että seurakunnassa ja sen tytärseurakunnissa on viiden vuoden kuluttua 5 000 jäsentä. Samassa ajassa on myös tarkoituksena perustaa 15 toimivaa kuntoutuskotia.