Ajankohtaista

Fida toimittaa Madventures-avustuksen perille

Madventures ja Fida toimittavat telttoja Nepaliin, Kathmandun lähellä sijaitsevaan Lamgaunin kylään. Yhteistyössä mukana pitkä liuta yrityksiä.

LAHJOITA!

 

Soita lahjoituspuhelimeen 0600-13234 (hinta 21,28 €).

 

Lahjoita verkossa tästä.

 

Tekstaa fida20 numeroon 16155 (20€) tai fida10 numeroon 16155 (10€)

 

Lahjoita vanhat reissukamasi Nepaliin. Ohjeet varuste.netin facebookissa.

Madventures, eli Riku Rantala ja Tunna Milonoff panivat viime viikolla viidakkorummun kumisemaan, ja keräsivät muutamassa päivässä ison erän käytettyjä telttoja, makuupusseja ja muita tarvikkeita Lamgaunin kylään Nepaliin. Tämänhetkisen arvion mukaan yli 90 % kylän rakennuksista on sortunut tai vakavasti vaurioitunut ja ihmiset asuvat taivasalla. Kuljetus lähti Suomesta maanantaina ja saapui Kathmanduun tänään perjantaina.

Lamgaun toistaiseksi avun saavuttamattomissa

Nepalin päässä Fidan avustustiimi hoitaa tarvikkeiden toimittamisen perille Lamgauniin. Tämän hetkisten tietojen mukaan kylään ei ole vielä mennyt muita tarvikkeita, kuin hiukan riisiä, joten suoja on melkein kaksi viikkoa maanjäristyksen jälkeen enemmän kuin tervetullutta.

Fidan asiantuntijat kartoittavat matkalla myös muuta avuntarvetta ja Suomen päässä Madventuresin porukka on valmiina keräämään kylään tarvittavia avustustarvikkeita ja järjestämään uusia kuljetuksia.

– [Lamgaunin] kylässä on ollut sattumalta itävaltalainen mies, jolla on 10 vuoden kokemus YK:n katastrofityöstä. Hänen avullaan kyläläiset ovat tehneet ennakkoon tarvekartoitusta paikan päältä, kertoo Fidan avustustyöntekijä Terhi Teiskonlahti.

Mikäli Suomesta tulee lahjoitettua tavaraa yli Lamgaunin tarpeiden, Fida toimittaa tarvikkeita myös omille työalueilleen.

Seuraa kuorman perillemenoa:
Twitter: @fidainfo,  @t_teiskonlahti
Instagram: @fidainternational
Facebook: Fida International  ja Madventures