Ajankohtaista

Fida aloitti YT-neuvottelut koronavirustilanteen vuoksi

Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustila tuo myös Fidan toimintaan ja talouteen merkittäviä muutoksia. Fida seuraa päivittäin viranomaisohjeita ja pyrkii osaltaan ehkäisemään tartuntojen leviämistä. Poikkeustila vaikuttaa erityisesti myymälöiden toimintaan.

Epidemian ennakoidaan vaikuttavan tulevina kuukausina merkittävästi Fida secondhand -myymälöiden asiakasmääriin ja sitä kautta koko järjestön talouteen. Fida joutui aloittamaan yhteistoimintaneuvottelut taloudellisista ja tuotannollisista syistä järjestön toiminnan turvaamiseksi. Neuvottelut alkoivat 18.3. ja jatkuvat ensi viikolla.

Yt-neuvottelut koskevat Fidan henkilöstön mahdollisia lyhytaikaisia, alle kolmen kuukauden mittaisia lomautuksia. Lomautuksilla on tarkoitus säilyttää Fidan toimintaedellytykset poikkeustilanteen yli. Yt-neuvottelujen piirissä on 190 työntekijää.

Poikkeustilan vaikutukset Fida secondhand -ketjuun

Myymälöiden aukioloaikoja supistetaan 23.3.2020 alkaen.

Toistaiseksi kaikki Fida-myymälät ovat auki (23.3. alkaen supistetuin aukioloajoin) ja myös tavaroiden noutopalvelu palvelee.  Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla.

Fida-myymälöissä noudatetaan nyt tarkkaa hygieniaa. Asioithan sinäkin kanssamme vain terveenä ja oireettomana!  Myymälöiden aukioloajat ja uutiset löydät osoitteesta www.fida.fi

Toimisto ja ulkomaantyöntekijät etätöissä, osa palaamassa ulkomailta Suomeen

Fidan toimiston väki ja sekä ulkomaantyöntekijät siirtyivät etätyöhön maanantaina 16.3. Kaikki matkustaminen on Fidassa lopetettu yli viikko sitten.

Ulkomailla asuvien työntekijöiden kanssa on käyty keskusteluja siitä, haluavatko he palata Suomeen. Useat fidalaiset perheineen ovat palanneet tai palaamassa Suomeen väliaikaisesti. He jäävät asianmukaiseen kahden viikon karanteeniin.

Fida toivoo, että suomalaisten tuki maailman haavoittuvimpien ihmisten auttamiseksi jatkuisi epävarmuudesta ja vaikeasta yhteiskunnan tilanteesta huolimatta. Voit tukea Fidan toimintaa lahjoituksella. Lämmin kiitos tuestasi!

Lisätietoa:

Harri Hakola, toiminnanjohtaja, 040 831 0112, harri.hakola@fida.fi