Ajankohtaista

Fida aloittaa Lauantain lähetyslöylyt Radio Deissä

Fidan uusi radio-ohjelma, Lauantain lähetyslöylyt, tulee eetteriin Radio Deissä lauantaina 5. maaliskuuta kello 21–23.

Kuuntele

 

Lauantain lähetyslöylyt Radio Deissä la 5.3. kello 21–23.

 

#lähetyslöylyt myös Twitterissä ja facebookissa.

Kahden tunnin teemaillassa aiheena on ”muutos, joka tapahtuu yksi sydän kerrallaan” – eli seurakunnan perustaminen sellaisten ihmisryhmien pariin, jotka eivät ole aiemmin kuulleet evankeliumia.

Ohjelmassa kuullaan tuoreet kenttäraportit Ugandasta, Japanista ja Etiopiasta. Studiovieraina aiheesta keskustelevat ja omia lähetystyökokemuksiaan jakavat Fidan kotimaan osaston johtaja Jarmo Saarni ja Espoon helluntaiseurakunnan pastori Irma Frestadius.

Ohjelmaan voi osallistua ja illan teemaa kommentoida myös sosiaalisen median kautta Fidan Facebook-sivuilla sekä Twitterissä aihetunnisteella #lähetyslöylyt.

Fida tuottaa kahden tunnin Lauantain lähetyslöylyjä viisi kertaa tämän vuoden aikana. Ohjelman toimittaa Lassi Mäkinen ja toimitustiimi.

Ilosanoma muuttaa maailmaa

Lauantain lähetyslöylyissä päästään keskelle innostavia tapahtumia ja ajankohtaisia haasteita. Esillä on seurakuntien istutustyö Ugandassa, Japanissa ja Etiopiassa.

Ugandassa Fidan ja helluntaiseurakuntien lähetystyöntekijät ovat keskellä hengellistä herätystä, joka vaikuttaa maan luoteisosissa Länsi-Niilin alueella. Evankeliointikampanjoihin osallistui viime vuonna noin 50–60 000 ihmistä.

– Nyt on Ugandan aika ja herätyksen aika. Jumala on avaamassa alueita, jotka ovat olleet vaikeita evankelioida. Nyt meidän on tehtävä kaikkemme, jotta saamme kertoa mahdollisimman monelle, kuka Jeesus on, kertoo Pertti Söderlund.

Japanin Kiotoon perustettiin viime vuonna uusi kaupunkiseurakunta, Kyoto Net Church. Vaikka Japanissa uskon omaksuminen on hidas ja monisyinen prosessi, lähetystyöntekijät Taneli ja Rie Sinivirta unelmoivat siitä, että Jeesus tulee tunnetuksi japanilaisten keskuudessa.

– Meidän unelma Kiotosta on se, että Jeesus tulis täällä kuuluisammaksi kuin Buddhan temppelit ja temppelien powerspottien sijaan jengi tulis tapaamaan Jeesusta, Taneli Sinivirta kuvailee.

Etiopiassa suomalaislähetit varustavat paikallisia evankelistoja perustamaan uusia seurakuntia. Köyhistä maaseutukylistä tulevat evankelistat, joita kutsutaan myös ”puskapapeiksi”, ovat täynnä intoa viedessään ilosanomaa uusille alueille. Etenkin oromo-kansan parissa on ollut hengellistä liikehdintää.

– Kun ihmiset kokevat armon ja vapautuksen Jeesuksen sovitustyön kautta, se aukaisee ymmärryksen Jumalan läsnäolon ja hyvyyden kokemiselle. Siitä lähtee sisäinen rauha, joka heijastuu muillekin, kertoo Sam Tuokkola.