Ajankohtaista

Autolla Nepaliin -leffaliput tuovat terveyttä ja koulutusta Nepalin lapsille

Elokuvan lipputuotoilla voidaan tänä vuonna tukea tuhansia kastittomia lapsia Fidan Nepalin-hankkeessa. Fida kiittää elokuvan katsojia ja tekijöitä!

Autolla Nepaliin -dokumentti teki monella tavalla historiaa. Se on Suomen ensimmäinen kokonaan joukkorahoitettu elokuva. Vuodenvaihteessa sen on nähnyt jo yli 13 000 katsojaa.

Dokumenttielokuvien joukossa se nousi viime vuoden toiseksi katsotuimmaksi, ja kaikkien kotimaisten elokuvien joukossa 18. katsotuimmaksi.

ÄÄNESTÄ AUTOLLA NEPALIIN VUODEN ELOKUVAKSI! 

Jussi-gaalan yleisöäänestys vuoden 2014 parhaasta kotimaisesta elokuvasta MTV3:n verkkosivuilla. Äänestys päättyy to 29.1. klo 24.

Timo Peltokankaan ohjaama eeppinen road trip -kuvaus kertoo rohkaisevan tarinan unelmista ja niiden toteuttamisesta. Elokuvassa esiintyvät myös televisiosta tutut Madventuresin Riku ja Arman Alizad sekä Musta Barbaari ja Mika Poutala.

Tukea kastittomille lapsille 

Elokuvan tuotantoyhtiö Eli Creative päätti lahjoittaa lippujen nettotuotot täysimääräisesti Fidan työhön Nepaliin. Lipputuottoja on kerääntynyt hieman yli 20 000 euroa.

Tämän summan turvin voidaan tarjota tänä vuonna terveystarkastukset 4 500 köyhälle lapselle ja tukea koulun rakentamista, mikä mahdollista koulunkäynnin myös kastittomille lapsille.

Jo aiemmin tuotantoyhtiö lahjoitti joukkorahoituksesta Fidan työhön noin 3 000 euroa, mikä mahdollistaa kolmen opettajan vuosikustannukset Nepalissa.

– Haluamme kiittää Fidana Autolla Nepaliin -tiimiä ja erityisesti jokaista elokuvan katsojaa. Nepalissa avunsaajina ovat yhdet maailman syrjityimmistä lapsista ja nuorista. Nyt voimme tarjota monille heistä paremman huomisen, kuvailee Fidan Aasian-työn aluejohtaja Ruut Mononen.

Unelma hyvän tekemisestä sai siivet 

Autolla Nepaliin -tarina alkoi jo vuonna 2012, kun yrittäjä, mediamies ja moniosaaja Juho Leppänen otti yhteyttä Fidaan ja kertoi ainutlaatuisen ideansa.

Nepalin kastittomien auttamiseksi haluttiin ostaa nepalilaisesta tyttöjen turvakodista koruja, jotka tuotaisiin myyntiin Suomeen. Lisäksi matkan tuomasta näkyvyydestä haluttiin ohjata mainostuottoja Fidan Nepalin-työlle. Toteutustapa oli huikea: 20 000 kilometrin matka Suomesta Nepaliin ja takaisin – pakettiautolla!

Ei kestänyt aikaakaan kun Tampereen Autolla Nepaliin -tiimi oli järjestäytynyt. Unelmaan syttyi joukko osaavia nuoria. Tekijöiksi löytyi talkoopohjalta useita media- ja markkinointialan osaajia.

Tiimiläiset perustivat Autolla Nepaliin Oy:n, jonka kautta joukko yrityksiä lähti tukemaan projektia ostamalla mainostilaa.

Pian alkoi eeppinen ajomatka läpi vuoristojen. Pakettiauton matkaa seurasivat valtakunnan päämediat, ja tapahtumien käänteitä jännitti yli kymmenen tuhatta seuraajaa sosiaalisessa mediassa. Matkalta selvittiin onneksi ehjinä kotiin hurjista tilanteista huolimatta.

Nuorten omatoiminen hyväntekeväisyystempaus tuotti jo ennen elokuvalippujen tuottoja Nepalin lasten hyväksi mahtavan potin, noin 61 000 euroa. Suomesta Fidan työhön kanavoitui noin 16 000 euroa, ja loput summasta kertyi nepalilaisten omasta aktiivisuudesta.

Autolla Nepaliin -tempauksen tavoitteena on synnyttää kansanliike hyvän tekemisen puolesta. Unelma on alkanut muuttua todeksi.