Ajankohtaista

Pakistania koettelevat massiiviset tulvat – Fidan kummikoulu säästynyt tuhoilta

Pakistaniin on julistettu hätätila. Maanlaajuisesti tulvat ovat vaatineet jo yli 1 000 kuolonuhria ja 700 000 ihmistä on menettänyt kotinsa. Fida ohjaa hätäapua paikallisen seurakunnan kautta.

Paikalliset kuvaavat tulvia pahimmaksi heitä koskaan kohdanneeksi katastrofiksi. Fidan kumppaniseurakunnan, Assemblies of God -helluntaikirkon, pastori luonnehtii tilannetta historialliseksi:

– Tulvia tulee alueellemme silloin tällöin, mutta nämä sateet ovat olleet runsaampia, kuin koskaan aiemmin. Eräs paikallinen viranomainen kuvaili, että nämä tulvat ovat jo raamatullisissa mittasuhteissa.

Kokonaisuudessaan tulvat vaikuttavat 33 miljoonan ihmisen elämään.

Luoteis-Pakistanissa sijaitseva Assemblies of God -seurakunnan ylläpitämä koulu on yksi Fidan kummikohteista. Sen toimintaa tukee 152 suomalaista kummia. Koulu on säästynyt rajuilta tulvatuhoilta ja on pystynyt jatkamaan toimintaansa normaalisti.  

Lähialueilla on kuitenkin laajoja tuhoja ja monet perheet ovat menettäneet kotinsa. Tulvan laajuutta ja sen vaikutuksia yhteisössä kartoitetaan parhaillaan. Seurakunnan humanitaarinen tiimi jakaa jo kiireellistä hätäapua, kuten ruokaa, lääkkeitä ja telttamajoitusta apua tarvitseville.  

Fida on avannut Pakistaniin keräyksen. Lahjoita ja auta!

Kummikoulu mahdollistaa koulupolun vähävaraisille 

Fidan kummikoulu sijaitsee köyhällä asuinalueella, jossa asuu pääosin kristittyjä perheitä. Opiskelu on haluttu pitää edullisena, jotta köyhätkin lapset pääsevät sinne. Suurin osa oppilaista on kristittyjä, osa hyvin köyhistä perheistä. 

Pakistanissa ei perinteisesti haluta laittaa tyttöjä kouluun, ja tytöt jäävätkin usein kotiin tekemään töitä. Kummikoulu kannustaa ja rohkaisee myös tyttöjä kouluttautumaan. Jo noin puolet oppilaista on tyttöjä.