Ajankohtaista

Onnistumisten ja vaikuttamisen vuosi 2019

Vuosikertomus kansi_Regina Kongosta

Fidan vuosikertomuksessa luomme katsauksen vuoden 2019 merkittäviin uutisiin.

Fidan vuosi 2019 oli täynnä siunauksia. Vaikka haasteilta ei vältytty, niin hyviä asioita tapahtui sitäkin enemmän. Tämän kauniin, vaikkakin monin tavoin poikkeuksellisen kesän keskellä on hyvä pysähtyä kiittämään Jumalaa. Olemme etuoikeutettuja, kun saamme olla mukana tuomassa toivoa maailman kansoille myös kaikista vaikeimmilla kriisialueilla.

Fidan vuosikertomuksessa luomme katsauksen vuoden 2019 merkittäviin uutisiin. Vaikutimme myönteisesti erityisesti tyttöjen ja naisten asemaan. Lue esimerkiksi, kuinka kuuro ja lähes mykkä yksinhuoltajaäiti Bhutanista löysi oman tiensä.

Vuosijulkaisussa Kaakkois-Aasiassa ja Keniassa toimivat kumppanimme kertovat evankeliumin levittäytymisestä seuduille, joilla kristityt kohtaavat painostusta uskonsa tähden. Pidä nämä ystävät rukouksissasi.

Vuoteen mahtui myös iso pettymys, kun työmme Pohjois-Koreassa päättyi kansainvälisten pakotteiden ja pankkilinjausten vuoksi. Voimme kuitenkin iloita siitä, mitä yli 20 vuoden aikana saimme suljetussa maassa aikaan.

Vuonna 2019 saimme Suomen ulkoministeriöltä tukea humanitaariseen apuun Syyriassa, Kongossa ja Pohjois-Koreassa. Tuen määrä oli suurempi kuin monena aiempana vuotena. Pohjois-Korean työn loppumisen vuoksi sinne myönnetty tuki saatiin käytettyä vain osittain. Helpotimme kuitenkin maan nälkätilannetta merkittävästi myös yksityisillä lahjoituksilla. Siitä kiitos kaikille lahjoittajille!

Fida secondhand -ketju täytti 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi syntyi uusi myyntiennätys. Eväät elämään -keräys Kongon lapsille ja Toivon kipinä -keräys itäisen Euroopan romaneille onnistuivat yli odotusten.

Kun muistelen viime vuotta, voin vain todeta, että Jumala oli jälleen meille uskollinen. Muistetaan tämän koronakriisin keskellä, että Hänen armonsa riittää. Kiitos kaikille työmme tukijoille!

Kuva: Kongolaisen Reginan kuvasi Hannu Happonen. Vuonna 2019 Fida vaikutti kongolaisten naisten ja vammaisten lasten asemaan merkittävästi.

 Harri Hakola, toiminnanjohtaja