Ajankohtaista

Länsi-Afganistanin maanjäristys tuhosi tuhansien arjen

Maanjäristys tuhosi tuhansien ihmisten elämän.

Länsi-Afganistania lokakuun alussa ravistellut maanjäristys on syössyt tuhannet ihmiset humanitaariseen kriisiin. Fida valmistautuu auttamaan hädän keskellä.

Jo valmiiksi humanitaarisesta hädästä kärsinyt Heratin alue kärsi maanjäristyksissä suurta tuhoa. Maanjäristys vaikuttaa tuhansien ihmisten elämään. Arviolta 1000 ihmistä sai surmansa.

– Perheet ovat menettäneet kotinsa ja heidän arkensa on rapissut kasaan. Osa on loukkaantunut ja osa menettänyt läheisensä, kuvailee Fidan humanitaarisen avun koordinaattori Aki Salminen.

Yhteensä yli 500 kylää kärsi järistyksissä, ja näistä 289 kylää tuhoutui lähes kokonaan. Talvi tekee tuloaan, joten hätäavulla on kiire.

Fida toimittaa järistysalueelle peittoja ja telttoja, jotta ihmiset pääsevät kylmältä ilmalta suojaan menetettyään kotinsa. Lisäksi heille jaetaan ruokaa ja vettä. Aluksi apua toimitetaan 300 perheelle, jatkossa tavoitteena on tukea 1000 perhettä.

Avustushanke toteutetaan yhdessä Kanadan helluntaikirkkojen avustusjärjestö Erdon kanssa. Paikan päällä avun toimittaa perille kumppanijärjestö, jonka kanssa Fida on tehnyt vuosia kehitysyhteistyötä Heratin alueella.


Myös sinä voit auttaa lahjoittamalla Fidan katastrofikassaan. Lahjoittamalla

  • 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155
  • MobilePaylla numeroon 36226
  • Netissä klikkaamalla tästä