Ajankohtaista

Fidan ruoka-apu toimitettu Pohjois-Korean lapsille

Ruoka-apu on toimitettu Pohjois-Koreaan

Pohjois-Korean vakava ruokapula koettelee etenkin lapsia. Suomalaisten lahjoittama apu tuo elintärkeää ravintoa 12 000 ihmiselle.

Pohjois-Korean kansa kärsii juuri nyt vuosikymmenen pahimmasta ruokapulasta, jonka ovat aiheuttaneet vakava kuivuus, sitä seuranneet rankkasateet sekä kiristyneet kansainväliset pakotteet. YK-järjestöt arvioivat, että jopa puolet maan kansasta on vaarassa nälkiintyä.

Fida aloitti helmikuun lopussa keräyksen nälkää kärsivien avustamiseksi. Jo silloin tiedettiin, että ruokatilanne pahenee tulevana kesänä. Suomalaiset vastasivat tarpeeseen ja lahjoituksia kertyi noin 50 000 euroa. Keräys on päättynyt.

Apua pienille lapsille ja äideille

Toukokuun alussa Pohjois-Koreaan saapui Kiinasta suuri erä suomalaisten lahjoittajien varoilla hankittua ruokaa. 384 tonnia maissia ja 28 tonnia soijapapuja on nyt toimitettu varastoihin Phangyon ja Chonnaen alueilla Kangwonin läänissä. Ruokaa jaetaan yhteensä 134 päiväkotiin. Apu tulee tarpeeseen, sillä maissin ja riisin sadonkorjuu on vasta loppukesästä. Fidan Pohjois-Korean maajohtaja Sakari Koivula oli viemässä kuljetusta perille Chonnaen keskusvarastolle. Hän kertoo, että etenkin pienet lapset ovat kaikista haavoittuvimmassa asemassa.

–Päiväkodeissa ei ole ollut enää tarjolla soijapapua, ja se on käytännössä lähes ainoa proteiininlähde lapsille. Nyt tämän meidän jakelumme myötä sitäkin taas riittää.

Avustuserästä riittää päivittäistä ravintoa lähes 9 000:lle alle kuusivuotiaalle lapselle sekä noin 3 000:lle odottavalle ja imettävälle äidille syyskuun loppuun saakka.

Fida toteuttaa avustuksen yhteistyössä tanskalaisen Mission East -järjestön kanssa.

Sydämellinen kiitos kaikille lahjoittajille!

 

Fiilisbarometri