Ajankohtaista

Fidalta 10 000 eurolla apua Albanian maanjäristyksen uhreille

Ihmisjoukko teltan edessä.

Fida on myöntänyt 10 000 euron hätäavustuksen maanjäristyksen uhrien auttamiseksi yhteistyökumppanilleen Albanian Assemblies of God -kirkolle.

Kuva: AP / Lehtikuva

Albaniassa tiistaina sattunut maanjäristys on aiheuttanut pahaa tuhoa maan luoteisosassa, ja uhreja pelastetaan edelleen sortuneiden rakennusten alta. Noin 26 ihmisen on raportoitu kuolleen ja 650 loukkaantuneen.

Fida on myöntänyt 10 000 euron hätäavustuksen järistyksen uhrien auttamiseksi yhteistyökumppanilleen, Durresissa toimivalle Assemblies of God -kirkolle. Fidan tuella kirkko jakaa esimerkiksi vettä ja päivittäistarvikkeita kotinsa menettäneille perheille, sekä hätäavun jälkeen mahdollisesti korjaa koteihin ja kirkkorakennuksiin tulleita tuhoja.

Parhaillaan kirkko on jakamassa juomavettä, vaatteita, vaippoja, peittoja, ja suojatelttoja Durresin rannikkokaupungin stadionilla, jonne on kokoontunut satoja apua tarvitsevia ihmisiä. Albanian evankelinen allianssi on pystyttänyt stadionille avustusteltan, jossa Fidan Albanian lähetit Walter ja Sonja Tuokkola osallistuvat avustusten jakamiseen.

–Paljon rakennuksia on vaurioitunut. Tuhansia ihmisiä nukkuu täällä, sekä kaduilla ja autoissa. Avun tarve on nyt suuri ja on hienoa olla auttamassa. Akuutin kriisiavun jälkeen mietimme seuraavia tarpeita, Walter Tuokkola kertoo.

Walter ja Sonja Tuokkola asuvat Albaniassa ja toimivat lähetys- ja raamattukoulutyössä.

Kummilasten kodeissa vaurioita

Fidalla on Albaniassa myös diakoniatyötä lasten parissa usean paikallisen evankelisen seurakunnan sekä CHE Albania -yhdistyksen ja Albanian kristillisen vankilalähetyksen kanssa. Maassa tuetaan noin kolmensadan köyhissä yhteisöissä asuvan lapsen koulunkäyntiä kummilapsiohjelman kautta. Sadat suomalaiset kummit ovat huolissaan kummilastensa kohtalosta. Kummilasten perheitä tavoitellaan parhaillaan.

–Järistysaamu oli järkyttävä meille kaikille. Olemme kiertäneet työalueitamme ja monien perheiden talot ovat kokeneet merkittäviä tuhoja. Onneksi emme vielä ole saaneet viestejä henkilövahingoista, kertoo Fidan kummilapsiohjelman työntekijä Blerta Kamberi.

Lahjoita ja auta Albanian maanjäristyksen uhreja!