Ajankohtaista

Keräys Nepaliin alkaa maanjäristyksen vuosipäivänä

Fidan vuosittainen Eväät elämään -keräys alkaa 25.4. Keräyksen tuotot ohjataan maanjäristyksestä toipuvaan Nepaliin, jossa Fida tukee äärimmäisessä köyhyydessä elävien lasten kouluun pääsyä.

Erityisesti kastittomien tyttöjen asema on Nepalissa edelleen heikko. Koulutus voi nostaa heidät köyhyyden kierteestä. Fidan kehitysyhteistyö Nepalissa on lisännyt kastittomien lasten ja erityisesti tyttöjen koulunkäyntiä. Kouluympäristö, oppimateriaalit ja opetus ovat parantuneet huomattavasti Fidan työalueilla. Myös vanhempien osoittama tuki lasten koulutukseen on kasvanut. Fida toimii Nepalissa 27 koulussa, joissa on yhteensä noin 7000 lasta.

Vuosi Nepalin maanjäristyksestä

Kevään 2015 suuret maanjäristykset aiheuttivat mittavia tuhoja Fidan työalueilla. Nuwakotin alueen kouluista 90 prosenttia tuhoutui käyttökelvottomaksi. Fida antoi hätäapua yhdeksän piirikunnan alueella 26 000 ihmiselle, rakensi suojamajoja 1 140 perheelle, tuki 1 248 perheen viljelyn aloittamista ja väliaikaisten koulujen pystyttämistä 2 700 oppilaalle.  Pysyvien koulujen jälleenrakennus on käynnistymässä Nuwakotissa.

Etelä-Nepalissa sijaitsevat yhteistyökoulut säilyivät vahingoittumattomina. Siellä on saatu iloita kahden uuden koulun avaamisesta kuukausi sitten.

Sadalla paikkakunnalla keräystapahtumia

Eväät elämään on Fidan kampanja, jonka toteuttavat helluntaiseurakunnat noin sadalla paikkakunnalla. Kerääjät tunnistaa Fidan oransseista keräysliiveistä ja -lippaista, ja monilla paikkakunnilla järjestetään kampanjatempauksia Nepalin koulutyön hyväksi. Lipaskeräys on käynnissä kaduilla ajalla 25.4. –15.5. Nepalin koulutyön tukemiseksi voi myös tehdä lahjoituksen tekstiviestillä: Viesti fida10 numeroon 16155 tai verkossa www.eväätelämään.fi

 

LUE LISÄÄ:

Tiedote: Vuosi Nepalin maanjäristyksestä