Muuta yhden lapsen koko maailma - Tule kummiksi!

Suurimmat tarpeet juuri nyt!

Dhakan slummikoulu, Ria A.

Bangladesh: Dhakan slummilapset
Ilmoittaudu kummiksi ›

_MG_8846

Albania: Köyhien kylien lapset
Ilmoittaudu kummiksi ›

Burundin lapset

Burundin lapset
Ilmoittaudu kummiksi ›

Tai valitse muista kummikohteista

Yhteisökummius iEn halua nimettyä kummilasta, vaan toimin kummina kokonaiselle yhteisölle.

Burundin lapsetBurundin lapset, yhteisökummius (alk. 19 €/kk)
eveliina mustonen,masulaIntia: Machilipatnamin koululaisten tuki (alk. 15 €/kk)
Narok,Sami K.Kenia: Maasaitytöt, yhteisökummius (alk. 27 €/kk)
Entiset katulapset Purity ja Peter käyvät nyt koulua Fidan tuella.Kenia: Nairobin katulapset, yhteisökummius (alk. 27 €/kk)
Nepalin lapsetNepalin lapset, yhteisökummius (alk. 15 €/kk)
Pakistanin lapset, yhteisökummius (alk. 27 €/kk)
Tanga vammaiset lapsetTansania: Tangan vammaiset lapset (alk. 15 €/kk)
MHS, tytötThaimaa: Vuoristokylien koululaiset, yhteisökummius (alk. 15 €/kk)
James_ex-lapsisotilas_fbUganda: Entiset lapsisotilaat, yhteisökummius (alk. 27 €/kk)

Oma kummilapsi iHaluan oman kummilapsen.

_MG_8846Albania: Köyhien kylien lapset (alk. 35 €/kk)
AlbaniaAlbania: Turvallisempi lapsuus (alk. 35 €/kk)
Dhakan slummikoulu, Ria A.Bangladesh: Dhakan slummilapset (alk. 35 €/kk)
094Bosnia-Hertsegovina: Banja Lukan ja Prijedorin köyhät lapset (alk. 35 €/kk)
Bosnia (by S.U.)Bosnia-Hertsegovina: Romaniyhteisöjen köyhät lapset (alk. 35 €/kk)
eveliina mustonen,masulaIntia: Machilipatnamin lastenkodin lapset (alk. 35 €/kk)
IMG_1912Intia: Mumbain slummilapset (alk. 35 €/kk)
kamboKambodza: Köyhien kylien lapset (alk. 35 €/kk)
thumbs upKenia: Kakamegan vammaiset lapset (alk. 35 €/kk)
Tansania, S.U.Tansania: Mwanzan haavoittuvat lapset (alk. 35 €/kk)
IMG_0811Tansania: Tangan vammaiset lapset (alk. 35 €/kk)
Lapsia_Thaimaa_sxchuThaimaa: Bangkokin slummilapset (alk. 35 €/kk)
MHS, tytötThaimaa: Vuoristokylien koululaiset, kummilapsi (alk. 35 €/kk)

Tietoa kummiudesta

Miten ryhdyn kummiksi?

Ilmoittaudu kummiksi näillä sivuilla olevalla lomakkeella. Kun olet ilmoittautunut, lähetämme sinulle postitse tietopaketin, joka sisältää muun muassa lapsen tiedot ja ohjeen kummimaksun maksamista varten

Mitä yhteisökummius tarkoittaa?

Yhteisökummi on kummi, jolla ei ole omaa kummilasta, vaan hän on kummina kokonaiselle lapsiryhmälle.

Miten apu toimitetaan perille?

Fidan työntekijät ja paikalliset kumppanit, jotka ovat usein seurakuntia, ovat kulttuurin ja olosuhteiden asiantuntijoita. Näin ollen he tietävät, miten ja ketä tulee auttaa. Heillä on myös toimintaan tarvittavat verkostot. Fida vahvistaa, rohkaisee ja kouluttaa yhteistyökumppaneita kehittämään omaa yhteisöään.

Miten kummivarat käytetään?

Kokemuksemme osoittaa, että lasta autetaan parhaiten auttamalla koko yhteisöä. Sen tähden kummivarat käytetään yhteisön lasten terveyden ja ravitsemuksen kohentamiseen, lasten pääsyn varmistamiseen tasokkaaseen esi- ja perusopetukseen, yhteisön ruokaturvan ja toimeentulon kehittämiseen, yhteisön hygieniatason ja vedensaannin kehittämiseen ja tietoisuuden lisäämiseen lasten oikeuksista ja lastensuojelusta.

Kirje kummilapselle

Kummilapsesi ilahtuu, jos toisinaan muistat häntä postikortilla tai lyhyellä kirjeellä. Kummius ei kuitenkaan velvoita sinua kirjoittamaan. Ethän lähetä paketteja etkä lahjoja, sillä ne lisäävät lasten keskistä eriarvoisuutta ja aiheuttavat ylimääräistä työtä kummikohteessa.

Valokuvat kummista, kummin perheestä ja Suomen luonnosta ovat erityisen kiinnostavia.

Muista!


Ylimääräinen rahalahja/jouluraha

Kummikohteissa on yleensä tarve perusasioista, kuten lasten leikkikaluista. Tämän vuoksi kummien ylimääräiset rahalahjat kohdistetaan koko yhteisölle yksittäisen lapsen asemasta. Näin tahdomme välttää eriarvoisuutta lasten kesken. Voit maksaa lahjasi samoilla tiedoilla kuin normaalin kummikannatuksesi.

Lähes jokaisessa kohteessa lapsille järjestetään joulujuhla, jossa heille myös jaetaan joululahjat. Toivomme, että kummit ottavat osaa joulujuhlan kustannuksiin maksamalla ns. joulurahan. Se maksetaan samoilla maksutiedoilla ja viitenumerolla kuin normaali kummikannatusmaksu.

Miten kauan kummilapsen tukeminen jatkuu?

Ensisijainen tavoite on taata kummituen piirissä olevalle lapselle peruskoulutus. Yhteisökummius jatkuu, kunnes hanke loppuu tai kummi keskeyttää kummiutensa.

Joskus kummius päättyy odottamattomalla tavalla esimerkiksi lapsen perheen muuttoon tai koulun keskeytykseen. Kummi voi keskeyttää kummiutensa milloin vain. Tällöin pyrimme löytämään lapselle tai yhteisölle uuden kummin.

Kuinka usein kummi saa kummilapsesta tietoa?

Kummille lähetetään säännöllisesti tietoa sekä hankkeesta että kummilapsesta. Hankkeen yleiskuulumiset pyrimme lähettämään kaksi kertaa vuodessa, ja kummilapselta tulee kirje ja/tai raportti kerran vuodessa.

Kummilasten tietojen keräämisessä on kova työ, ja lapset tarvitsevat usein ohjausta kirjoittamiseen, minkä vuoksi tietojen lähettäminen useammin ei valitettavasti ole mahdollista.

Miksi kummilapseen ei voi olla yhteydessä suoraan?

Fida on sitoutunut noudattamaan kummijärjestöjen eettistä ohjeistoa, joka perustuu YK:n lasten oikeuksien yleissopimukseen. Turvataksemme projektiemme lasten koskemattomuuden ja edun emme luovuta heidän osoitetietojaan kummeille. Yhteydenpidon hoitaminen maan olosuhteet tuntevien yhdyshenkilöiden kautta suojaa sekä kummia että lasta.
Fidan kummilapsityön lastensuojeluohjeisto

Haluamme, että lapset viettävät yhteisössään normaalia elämää, jota henkilökohtaiset vierailut voivat häiritä. Sen tähden emme kannusta vierailuihin. Pyrimme kuitenkin järjestämään vuosittain kummimatkan johonkin kohteeseen. Kummimatka on mahdollisuus tavata kummilapsi, ja siitä ilmoitetaan kohteen kummille hyvissä ajoin.

Miten Fidan kristilliset arvot näkyvät kummilapsityössä?

Fidan työ on kokonaisvaltaista, eli huomioimme lasten aineelliset, henkiset ja hengelliset tarpeet. Yksi arvoistamme on lähimmäisen rakkaus. Välitämme ihmisestä, jolla on heikommat lähtökohdat kuin muilla esim. perhettä koskettaneen menetyksen, vammaisuuden tai vaikkapa sairauden takia. Olemme kummityössä sitoutuneet syrjimättömyyden eettisiin periaatteisiin. Apua ei koskaan ehdollisteta esimerkiksi uskonnon, etnisen taustan tai poliittisen näkemyksen vuoksi. Fida tekee yhteistyötä kirkkojen kanssa, joten kristilliset arvot ovat luontainen osa toimintaa. Kannustamme kummeja muistamaan lapsia ja työtä rukouksin.