RUKOILLAAN YHDESSÄ

Rukousaiheemme: Etiopia

Tiesitkö, että Etiopia on Afrikan toiseksi väkirikkain maa, jossa elää 110 miljoonaa ihmistä? Kansa jakautuu 80 etniseen ryhmään, joista suurimmat ovat oromot ja amharat. Fidan kahteen kumppanihelluntaikirkkoon kuuluu arviolta viisi miljoonaa jäsentä.

Kuva: AFP / Lehtikuva

Kuva: AFP / Lehtikuva

Rukoile taistelua paenneiden lasten puolesta

Pohjois-Etiopiassa Tigrayn osavaltiossa oli marraskuussa 2020 taisteluita hallituksen joukkojen ja TPLF-vastarintaliikkeen välillä. Satoja kuoli, ja yli 50 000 ihmistä – heistä lähes puolet lapsia – pakeni Sudaniin.

Fida ja kumppanikirkko toimittavat tammi-huhtikuussa katastrofiapua 1 500 ihmiselle Mekelen kaupungissa. Perheille annetaan viljaa, linssejä, ruokaöljyä ja hygieniatarvikkeita.

”Herra Jeesus, turvaa ja siunaa lahjoitusvarat, avun perille viejät ja sen vastaanottajat. Suojele kaikkein heikoimmassa asemassa olevia, kuten lapsia, vammaisia henkilöitä ja raskaana olevia naisia Anna vallanpitäjille viisautta ratkoa etnisiä ristiriitoja Etiopiassa.”


Rukoile seurakuntien istuttamisen puolesta

Kristinusko on Etiopian valtauskonto, ja jopa 18 prosenttia kansasta on evankelisia kristittyjä. Maassa on kuitenkin edelleen noin 33 miljoonaa ihmistä ja 36 kansanryhmää vailla evankeliumia.

Tuemme Etiopiassa paikallisten kyläpastorien ja -evankelistojen seurakuntaistutustyötä. Lisäksi kehitämme kumppanihelluntaikirkon raamattu- ja lähetyskoulutusta. Ajankohtainen haaste on lapsityömateriaalien tuotanto oromon ja amharan kielillä.

”Lähetyksen Herra, anna ilosanoman levitä erityisesti sinne, missä ihmiset eivät sitä vielä ole kuulleet. Vahvista uskonsa tähden kärsiviä. Varjele nuoria seurakuntia ja sytytä niille näky oman lähetystyön aloittamisesta”


Rukoile köyhien perheiden puolesta

Sinä, Jumala, annat runsaat sateet, nääntyneen maasi sinä saat jälleen kukoistamaan. Sinun väkesi elää siellä, hyvyydessäsi sinä huolehdit köyhistä, Jumala. (Psalmi 68:10–11)

Etiopia on ottanut suuria kehitysharppauksia 2000-luvulla: talouskasvu on nopeaa, köyhyysrajan alapuolella elävien määrä on pienentynyt ja lapsikuolleisuus vähentynyt. Maata kuitenkin koettelevat oikukkaan sään ja väestönkasvun aiheuttamat ruokakriisit. Maaseudun ja kaupunkien välillä on suuri elintasokuilu.

Kummilahjoitusten turvin Fidan diakoniaohjelma tukee Bishoftun alueella köyhiä perheitä. He saavat tukea muun muassa lasten koulunkäyntiin ja terveydenhoitoon.

”Taivaallinen Isämme, vahvista maaseudun köyhiä perheitä ja auta niitä nousemaan äärimmäisestä köyhyydestä. Siunaa kätten työ ja peltojen sato. Varjele lapsia ja nuoria ja heidän tulevaisuuttaan. ”