RUKOILLAAN YHDESSÄ

Rukousaiheemme: Uganda

Pysähdy hetkeksi, sulje silmäsi ja kuvittele, millaista on pakolaislapsen elämä. Millaista olisi nähdä sodan julmuus ja väkivalta, paeta henkensä edestä vieraaseen maahan ja elää päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen vailla tietoa tulevaisuudesta? Tervetuloa Bidibidiin!

Kolme lasta värikkäissä vaatteissa istuu savimajan edessä Bidibidin pakolaisalueella Ugandassa.


Rukoile lapsille turvaa, toivoa ja tulevaisuutta

Etelä-Sudanin verinen sisällissota ajoi lähes 4 miljoonaa ihmistä kodeistaan. Osa pakolaisista suuntasi Ugandaan. Siellä Bidibidi-nimiselle paikkakunnalle kasvoi hetkessä 250:n neliökilometrin – Turun kaupungin laajuinen – pakolaisten asutusalue, jossa edelleen elää yli 230 000 pakolaista.

Lapset ovat syvästi traumatisoituneita. Moni on menettänyt perheenjäseniään. Koulunkäynti on vaikeutunut tai pysähtynyt kokonaan koronapandemian vuoksi.

Pakolaisperheissä arjen polttavimpia kysymyksiä ovat, kuinka saada riittävästi puhdasta vettä ja ruokaa, kuinka hankkia toimeentulo ja kuinka elää raastavan epävarmuuden keskellä.

Fida tukee Bidibidin lasten ja nuorten koulunkäyntiä. Hankimme koulutarvikkeita, koulutamme opettajia ja rohkaisemme perheitä lähettämään lapset kouluun. Autamme traumojen purkamisessa. Ennaltaehkäisemme tyttöjen teiniraskauksia. Tarjoamme perheille koulutusta ja mikrolainoja toimeentulon vahvistamiseksi.

” Herra, rukoilemme Sinun nimessäsi, että pimeyden työt ja ihmisen pahuus raukeavat tyhjiin. Jeesus, lasten ystävä: hoida pakolaislasten haavoittuneet sydämet, jotta he voivat löytää toivon ja tulevaisuuden.”


Rukoile menestystä uusille työalueille

Ugandan kansa on kärsinyt paljon. Niin Idi Aminin diktatuuri kuin LRA-sissiliikkeen terrori ovat jättäneet syviä haavoja. Hiv-/aids-epidemian jäljiltä maassa on noin kaksi miljoonaa lasta, jotka ovat menettäneet toisen tai molemmat vanhempansa.

Fida tukee lasten koulunkäyntiä, terveyttä ja perheiden elinkeinoja. Viimeisimpänä työ alkoi Luoteis-Ugandassa Yumben muslimivaltaisella alueella sekä Koillis-Ugandassa paimentolaiskulttuurista ja heimojen välisistä konflikteista tunnetulla Karamojan alueella.

” Kaikkivaltias Jumala: varjele lapsia ja nuoria niin kouluopinnoissa kuin myöhemmin elämässä. Anna siunauksesi, jotta työ uusilla alueilla menestyy. Varusta Ugandan seurakuntia viemään iankaikkisen toivon sanomaa ihmisille, jotka sitä kipeimmin tarvitsevat.”


Armahda minua, Jumala! Ihmiset väijyvät minua, alati he ahdistavat ja sortavat minua. Kun pelko minut valtaa, minä turvaudun sinuun. Pakolaisuuteni päivät sinä merkitset muistiin. Kokoa kyyneleeni leiliisi, merkitse ne kirjaasi. (Psalmi 56:2, 4, 9)

Tämän vuoden Eväät elämään -kampanjan tuotoilla autetaan Bibidibidin pakolaislapsia. Aiheeseen voit tutustua lisää kampanjasivulla: eväätelämään.fi