RUKOILLAAN YHDESSÄ

Rukousaiheemme: Burundi

Burundi on pieni maa itäisessä Afrikassa. Se on maailman köyhimpiä valtioita, jota ovat repineet ristiriidat ja väkivalta. Yhdessä paikallisen CEPBU-helluntaikirkon kanssa parannamme perheiden toimeentuloa ja lasten koulutusta tässä parempaa tulevaisuutta odottavassa maassa.


Rukoile sovintoa ja rauhaa levottomuuksien keskelle

Jos on mahdollista ja jos teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa. Room. 12:18

Burundissa käytiin 1970–90-luvuilla useita sisällissotia, joissa kuoli satoja tuhansia ihmisiä. Levottomuuksia on riittänyt aina näihin päiviin asti, ja jopa puoli miljoonaa ihmistä on paennut naapurimaihin. Ristiriitojen repimä maa tarvitsee pysyvää rauhaa ja oikeudenmukaista hallintoa.

”Jeesus, Sinä olet Rauhan Ruhtinas. Anna Burundin kristityille ja nimeäsi tunnustaville seurakunnille voimaa toimia esimerkkeinä rauhasta ja sovinnosta. Anna heille viisautta rakentaa rauhaa niin sanoissa kuin teoissa.”


Rukoile sorretun batwa-kansan puolesta

Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen. Ps. 39:14

Köyhässä Burundissa elää vieläkin köyhempi keräilijä- ja metsästäjäkansa batwat. Heitä on 11-miljoonaisesta väestöstä vain 40–50 000. Batwat elävät syrjittyinä ja unohdettuina. He eivät saa omistaa maata, heidän koulutustasona on olematon ja heihin suhtaudutaan halveksuen.

”Herra, auta batwoja pääsemään syrjinnän ja äärimmäisen köyhyyden kahleista ja näkemään oma arvonsa. Auta heitä löytämään yhteys rakastavaan Jumalaan, jonka kuvaksi heidät on luotu. Kiitos Sanasi lupauksista maailman köyhille.”


Rukoile batwa-lapsille oppimisen iloa

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Jer. 29:11

Batwa-lasten elämä on syntymästä lähtien veitsen terällä. Moni jää vaille rekisteröintiä ja sen vuoksi ilman terveydenhoitoa. Liian monen elämänlanka katkeaa jo ensimmäisinä vuosina aliravitsemuksen ja heikon hygienian vuoksi. Kouluun lapset pääsevät ani harvoin; tytöt poikiakin harvemmin.

Tavoitteemme on saada kummien tuella 400 batwa-lasta kouluun. Rakennamme kouluja lähelle batwa-kyliä. Hankimme koulutarvikkeita ja -pukuja ja puolustamme batwa-lasten oikeutta päästä kouluun. Järjestämme myös kerhoja, joissa he saavat leikkiä, liikkua ja musisoida.

”Jumala, kiitos, että Sinä olet luvannut antaa tulevaisuuden ja toivon. Avaa vanhempien silmät näkemään koulutuksen tärkeys ja rohkaise heitä lähettämään lapsensa kouluun. Turvaa lasten koulutie ja anna heille iloa uuden oppimisesta.”


Rukoile, että nälkä saadaan nujerrettua

Sinä pidät huolta maasta ja annat sille sadetta, sinä teet sen hedelmälliseksi. Jumala, sinun virtasi on vettä täynnä. Sinä kasvatat sadon ihmisille, pidät maasta huolen. Ps. 65:10

Batwat eivät saa omistaa maata, ja heidän maanviljelytaitonsa ovat heikot. Nälkä on pysyvä vieras monessa kodissa ja jättää jälkensä etenkin lasten elämään.

Opetamme batwa-perheille helppoja viljelymenetelmiä, jotka tuottavat aiempaa suurempia satoja ja enemmän ruokaa. Perheet saavat koulutuksen lisäksi siemeniä ja taimia, jotta he voivat voittaa nälän pysyvästi.

”Jeesus siunaa batwojen pellot niin, että yhä useampi köyhä perhe pääsee pystyvästi eroon nälästä. Auta, että opettamamme viljelymenetelmät koituvat etenkin nälästä kärsivien lasten hyväksi.”