RUKOILLAAN YHDESSÄ

Rukousaiheemme: Jemen

Tiesitkö, että Jemenissä on meneillään YK:n arvion mukaan maailman pahin humanitaarinen katastrofi? Vuosia jatkunut verinen konflikti ja paheneva ruokapula vaikuttavat miljoonien ihmisten elämään. Eniten kärsivät lapset.

Kuva: iStock by GettyImages

Rukoile kärsivien lasten puolesta

Jemeniläislapset elävät epäinhimillisissä olosuhteissa sodan pommitusten, pahenevan nälän ja kulkutautien keskellä. Jo 80 prosenttia kansasta on humanitaarisen avun tarpeessa, ja nälänhätä uhkaa jopa miljoonia. Tilannetta ovat pahentaneet myös tulvat, heinäsirkkaparvet ja koronapandemia.

Fida on toimittanut puoli vuotta ruoka-apua Taizin maakuntaan Etelä-Jemeniin. Paikallisille asukkaille on annettu hygieniaopetusta kolera- ja koronaepidemioiden taltuttamiseksi.

”Kaikkivaltias Jumala, näet Jemenin lasten mittaamaton kärsimyksen. Anna kansainvälisen avun mennä perille, helpottaa lasten ja perheiden nälkää ja tuoda toivoa toivottomuuden keskelle.”


Rukoile rauhaa Jemeniin

Sisällissota on murjonut Jemeniä vuodesta 2015. Yli 100 000 ihmistä on kuollut ja yli kolme miljoonaa paennut kodeistaan. Monimutkaiseen konfliktiin on sekaantunut monia ryhmiä ja valtioita. Sota on ajanut jo ennestään köyhän maan luhistumisen partaalle.

Fida antaa ruoka-avun lisäksi psykososiaalista tukea sisällissodan keskellä eläville ihmisille.

”Rauhan Jumala, anna sodan loppua. Paljasta kaikille osapuolille sodan mielettömyys ja anna niille todellista tahtoa neuvotella rauhasta. Varjele avustustyöntekijöitä sodan keskellä. Anna kaiken avun ja tuen rohkaista ja lohduttaa sodan keskellä eläviä ihmisiä.”


Käänny puoleeni ja ole minulle armollinen, sillä minä olen yksin ja avuton. Lievitä sydämeni tuska, ota pois minun ahdistukseni. Suojele minua ja pelasta minut, älä hylkää minua, sinuun minä turvaudun. (Psalmi 25:16–17, 20)