Lahjoita katastrofiapuun

Ukrainassa on sota

Fida toimittaa humanitaarista apua Ukrainaan ja pakolaisille Unkariin. Myös Moldovaan ja Slovakiaan toimitetaan ruoka-apua pakolaisille.

Sota on aiheuttanut humanitaarisen hätätilan, josta uhkaa tulla Euroopan pahin pakolaiskriisi tällä vuosisadalla. Jo yli kaksi miljoonaa ukrainalaista on paennut maasta.

”Avuntarve jatkuu vielä pitkään. Kumppanimme ovat paikalla ja auttavat. ” – Fidan humanitaarisen avun päällikkö Maija Saarni

Fida on aloittanut hätäavun toimittamisen Ukrainaan. Lisäksi apua toimitetaan Unkariin, Slovakiaan ja Moldovaan pakolaisten keskuuteen. Keräyksen tuella hankintaan esimerkiksi ruokaa, suojaa, lämmikettä ja hygieniatarvikkeita tarvitseville. Sota aiheuttaa pitkäkestoiset traumat erityisesti lapsille. Siksi keräyksen tuella järjestetään myös psykososiaalista tukea toipumiseen. Fidalla on useita yhteistyötahoja Ukrainassa ja sen naapurimaissa: seurakuntia ja avustusjärjestöjä, joilla on pitkäaikainen läsnäolo ja kokemus avustustyöstä.

Lahjoita ja auta!

Anna lahja Fidan humanitaariseen katastrofiapuun. Kiitos lahjastasi!

Hätäapua ukrainalaisille

Muita tapoja lahjoittaa Ukraina-apuun

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa Ukraina-apuun numeroon 46003

Tee tilisiirto

Ukraina-apu:
Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 570077

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155

Fidan Ukraina-apu on alkanut

Fidan humanitaarinen apu on alkanut Ukrainassa sekä Unkarissa. Avun vievät perille kumppanijärjestöt, jotka hätämajoittavat pakolaisia. Fidan työntekijä raportoi, että haavoittuvassa asemassa olevia pakolaisia uhkaa rajaseuduilla muun muassa ihmiskauppa.

Lue lisää 
 

Jemenissä kuollaan nälkään

Arabian niemimaalla sijaitsevassa Jemenissä on käynnissä vuosikymmenen järkyttävin humanitaarinen kriisi, joka uhkaa näännyttää pommitusten ja tautien keskellä elävät ihmiset hengiltä. Jemeniläisiä uhkaa nyt myös koronavirus. Sinun avullasi voimme jakaa perheille ruokaa ja elintärkeää hygieniatietoa. Ruokakuponkien avulla perheet voivat hankkia syötävää ja äidit tarjota lapsilleen lämpimän aterian.

Me melkein kuolimme nälkään. Mutta nyt lapsistani ja minusta tuntuu kuin olisimme jälleen elossa. – Afrah

Kriisi ei kuitenkaan vielä ole ohi ja ruoka-apu on edelleen välttämätöntä. Lahjoittamalla autat vanhempia tarjoamaan lapsille ruokaa ja selviämään pahimmasta kriisistä.

Anna lahja Fidan humanitaariseen katastrofiapuun. Kiitos lahjastasi!

Apua jemeniläisille

Afganistanilaisten perheiden hätä on sanoinkuvaamaton – sinä voit auttaa

Afganistanilaisten elämä täyttyi hetkessä pelosta ja epätoivosta maan tilanteen kärjistyttyä. Afganistanin humanitaarinen tilanne lähentelee jo täydellistä katastrofia. Puolet maan kansasta on humanitaarisen avun tarpeessa, ja kodeistaan on paennut jo yli puoli miljoonaa afganistanilaista. Heistä 80 % on naisia ja lapsia. Ihmisiä on hengenvaarassa, ja he ovat joutuneet pakenemaan – osa yhdessä perheensä kanssa, osa yksin. Lahjoittamalla voit auttaa heitä juuri nyt.

Fida auttaa lapsia ja perheitä Afganistanissa ja pakolaisia maan rajojen ulkopuolella täyttämään perustarpeensa ja pääsemään turvallisesti uuden elämän alkuun. He ovat menettäneet lyhyessä ajassa kaiken, ja he tarvitsevat välitöntä apua.

Teemme kaikkemme, että voimme auttaa näitä lapsia ja perheitä mahdollisimman pian. Autathan sinäkin?

Lahjoittamalla annat valmiuden toimia nopeasti ja autat afganistanilaisia uskomaan jälleen hyvyyden voittoon, että toivoa on vielä myös heille.

Afganistanissa tarvitaan apua

Muita tapoja lahjoittaa katastrofiapuun

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa numeroon 63943

Tee tilisiirto

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 570064

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155

Jemeniläisten vatsat huutavat nälkää

Fida aloitti Jemenissä ruokakuponkien jakamisen reilu vuosi sitten, jotta ihmiset saavat sammutettua nälän. Ilman sitä ei heillä olisi voimaa selvitä arjesta ja kriisin aiheuttamista traumoista.

Lue lisää 
 

Apusi menee perille Afganistanissa ja Tadžikistanissa

Ruokaa ja lämmintä vaatetta talven varalle. Nämä ovat Afganistanin kriisiä paenneiden ihmisten suurimpia tarpeita juuri nyt. Fida kumppaneineen on aloittanut ruoan ja lämmikkeiden jakamisen Afganistanin Heratissa sekä naapurimaassa Tadžikistanissa.

Lue lisää