Lahjoita katastrofi-apuun

Apua hädän keskelle

Nepalin maanjäristys on aiheuttanut humanitaarisen hädän tuhoalueella. Hamasin hirvittävä terrori-isku ja sitä seuranneet sotatoimet ovat aiheuttaneet suurta kärsimystä Israelissa ja Gazassa.  Länsi-Afganistania ravistellut maanjäristys taas on syössyt tuhannet humanitaariseen kriisiin. Fida auttaa hädän keskellä olevia katastrofikassastaan.

Voimakas maanjäristys iski läntiseen Nepaliin myöhään perjantai-iltana. Arvioiden mukaan yli 150 ihmistä on saanut surmansa, mutta todellinen tilanne selviää, kun kriisialueille päästään. Vauriot ovat tukkineet teitä ja tuhonneet ihmisten koteja. Monet elävät nyt uudelleen traumaansa vuoden 2015 tuhoisasta maanjäristyksestä, joka surmasi Nepalissa noin 9000 ihmistä.

Länsi-Afganistanissa sijaitsevan Heratin aluetta ravistelleet maanjäristykset surmasivat arviolta noin 1000 ihmistä ja aiheuttivat suurta tuhoa alueella, jossa kärsitään jo valmiiksi humanitaarisesta kriisistä. Ihmiset ovat hädässä ja kiireellisessä avun tarpeessa.  

Fida toimittaa hätäapua järistysalueille. Pääosin se tarkoittaa ruokaa, suojaa ja juomaa. Työtä tehdään pitkäaikaisen, luotettavan, paikan päällä toimivan kumppanijärjestön kanssa.

Apua väkivallan uhreille
Israelissa ja Gazassa tuhannet ihmiset ovat joutuneet väkivallan ja tuhon keskiöön. Ensivaiheessa ohjaamme tukea kumppaniseurakunnille ja -järjestöille Israelissa. Samalla selvitämme mahdollisuutta auttaa humanitaarisen kriisin keskellä eläviä gazalaisia luotettavien yhteistyökumppaneiden kautta.


Lahjoita hädän keskelle

Muita tapoja lahjoittaa katastrofiapuun

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa numeroon 36226

Tee tilisiirto

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 595133

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155

Ukrainalaiset tarvitsevat apuamme

Fida toimittaa humanitaarista hätäapua Ukrainaan ja sen naapurimaihin.

Sota on aiheuttanut humanitaarisen hätätilan, jonka vaikutukset näkyvät kaikkialla maailmassa. Miljoonat ukrainalaiset ovat paenneet maasta.

”Avuntarve jatkuu vielä pitkään. Kumppanimme ovat paikalla ja auttavat. ” – Fidan humanitaarisen avun päällikkö Maija Saarni

Fida toimittaa hätäapua Ukrainaan. Lisäksi apua toimitetaan pakolaisille Unkariin, Slovakiaan ja Moldovaan. Keräyksen tuella hankintaan esimerkiksi ruokaa, suojaa, lämmikettä ja hygieniatarvikkeita tarvitseville. Sota aiheuttaa pitkäkestoiset traumat erityisesti lapsille. Siksi keräyksen tuella järjestetään myös psykososiaalista tukea toipumiseen. Fidalla on useita yhteistyötahoja Ukrainassa ja sen naapurimaissa: seurakuntia ja avustusjärjestöjä, joilla on pitkäaikainen läsnäolo ja kokemus avustustyöstä.

Lahjoita ja auta!

Anna lahja Fidan Ukrainan hätäapuun. Kiitos lahjastasi!


Hätäapua ukrainalaisille

Muita tapoja lahjoittaa Ukrainaan

MobilePay

Lahjoita haluamasi summa Ukraina-apuun numeroon 46003

Tee tilisiirto

Ukraina-apu:
Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI41 228 718 0000 5256
Viitenumero: 570077

Lähetä tekstiviesti

Lahjoita 10 euroa tekstaamalla FIDA10 numeroon 16155

Ukrainassa avuntarve jatkuu

Ukrainaa kohdannut tragedia on yksi Fidan historian suurimmista avustusoperaatioista. Suomalaiset ovat lahjoittaneet Fidan kautta avustustyöhön jo miljoona euroa. Ukrainan sodan keskellä elävien ja sitä paenneiden hätä on edelleen suuri.

Kiovaan muuttanut humanitaarisen avun koordinaattori Sakari Koivula kertoo, mikä juuri nyt on tärkeintä avustustyössämme.

Lue lisää