Hei! 🧡

Hienoa, että kurkistit sydämeen ja päädyit tälle sivulle! Halusimme tarjota sinulle pienen yllätyksen arjen keskelle. Runo sinulle, ole hyvä!

Toivosta ihminen elää

Ei ihminen elä yksin leivästä
ei elä paljosta työstä ei levosta
ei kodin lämmöstä
ei edes toisen ihmisen ihosta

toivosta ihminen elää
siitä hän hengittää
että vielä näkyy valoa
että on jotain mitä kohti kulkea
ja huominen peittoaa sittenkin eilisen

sillä jos toivo sammuu
silmät eivät totu millään pimeään
korvat eivät kestä jatkuvaa hiljaisuutta
ja lujakin usko alkaa jo pian horjahdella

siksi tarvitaan toivoa
ja suurinta rakkautta
puhumaan se jälleen eloon

Kesken-runoilija Elina Salminen tukee runollaan Fidan Eväät elämään -kampanjaa, jolla autetaan Itä-Afrikassa sijaitsevan Burundin köyhimpiin kuuluvaa batwa-kansanryhmää. QR-koodilla varustetut sydämet ilmaisevat, että paikkakunnalla järjestetään lähiaikoina lipaskeräys tai muu keräystempaus heidän hyväkseen.

Tässä on sinulle terveisiä myös kampanjassa mukana olevalta rap-artisti Palefacelta.

 

Burundin batwat kärsivät äärimmäisen köyhyyden lisäksi sydäntä särkevästä syrjinnästä. Heille nälkä on jokapäiväinen vieras vuodesta toiseen. Köyhimmät perheet syövät yleensä vain kerran päivässä – jos on onnekas. Moni batwa-perhe tietää, miltä tuntuu odottaa seuraavaa ateriaa jopa 3 päivää.

”Olen surullinen ja häpeissäni, kun minulla ei ole antaa lapsilleni mitään syötävää. Olen murheissani, sillä imetän, mutten saa tarpeeksi ravintoa itselleni ja lapselleni,” kertoo Antoinette, viiden lapsen äiti.

Sairastuessa heidän on vain toivottava parasta, sillä lääkäriin pääseminen on mahdotonta. Myös koulutielle pääsy on vain kaukainen haave.

Olisiko sinulla mahdollisuutta olla ihmeidentekijä ja auttaa heitä? Näin yhä useampi batwa-äiti pystyisi tarjoamaan lapsilleen ruokaa. Yhä useamman perheen pihalla kuopsuttelisi kanoja ja maapalstalla kasvaisi kassavaa ja muita vihanneksia. Lasten kaukainen haave toteutuisi – he pääsisivät kouluun.

LAHJOITA BURUNDIN LAPSILLE

Sydämellinen kiitos avustasi!

Lisää tietoa: www.eväätelämään.fi