Näin tukesi auttaa Burundissa

Batwat ovat yhtä arvokkaita kuin mekin, ja siksi teemme työtä sen eteen, että myös heidän ihmisarvonsa tunnustettaisiin ja heidätkin hyväksyttäisiin osaksi yhteiskuntaa.  

Autamme tuellasi batwoja elinkeinojen hankkimisessa ja ruoantuotannon parantamisessa sekä autamme heitä pääsemään koulutuksen ja terveydenhuollon piiriin. Töitä tehdään myös sen eteen, että batwoillakin olisi oikeus omistaa maata. 

Perheille opetetaan tuellasi maanviljelytekniikoita, muun muassa maissin ja kassavan kasvatusta sekä oman keittiöpuutarhan hoitoa.  Tukesi avulla he saavat myös sikoja ja vuohia alkupääomaksi, ja heille opetetaan eläinten hoitoa. Batwat oppivat tuellasi myös ympäristönsuojelua. Lisäksi heitä opetetaan valmistamaan liesiä, joiden avulla ruokaa voi valmistaa vain vähillä polttopuilla.  

Autamme batwoja myös henkilöllisyystodistusten ja sairasvakuutusten hankkimisessa, jotta he voivat päästä terveydenhuollon piiriin.  

Rakennamme tuellasi kouluja sekä autamme batwoja saamaan koulunkäyntiin tarvittavat materiaalit ja koulupuvut. 

– Batwa-heimon kohtalo kosketti minua, ja aloin rukoilla ja miettiä, miten voisimme auttaa näitä ihmisiä. Rukoilin ja keskustelin kirkon johdon kanssa, mutta emme tienneet, miten voisimme tukea heitä. Fidan tukijoiden kautta voimme nyt auttaa heitä. Minulle se on Jumalan vastaus rukoukseeni, projektikoordinaattori François Ntiranyibagira Burundista sanoo.