Miten Fida auttaa Kongossa?

Fida on yksi harvoista suomalaisjärjestöistä, jotka pystyvät yhä tekemään työtä konfliktien runtelemassa Kongossa. Fida tekee kehitysyhteistyötä ja humanitaarista avustustyötä Kongossa ulkoministeriön tuella ja yhteistyössä paikallisen kumppanin CEPAC:in (Communauté des Eglises de Pentecôte en Afrique Centrale) kanssa.

Fida on tukenut lapsia erityisesti Pohjois-Kivun alueella, johon konflikti on vaikuttanut syvästi. Lapsille on rakennettu kaksi toimintakeskusta, joissa tuetaan lasten psykososiaalista hyvinvointia. Keskuksissa on tarjottu välipalaa, leikkipaikka sekä mahdollisuus keskustella turvallisten aikuisten kanssa.

Lasten koulunkäyntiä on tuettu maksamalla koulumaksuja sekä antamalla heille opiskelutarvikkeita. Opettajia on koulutettu siitä, kuinka tukea konfliktin haavoittamia lapsia ja tehdä kouluista turvallisia.

Lapset kertovat, että keskuksessa pelot häviävät ja nälkä unohtuu hetkeksi.

Vammaisetkin lapset kouluun

Seuraavan kolmen vuoden ajan kehitysyhteistyöohjelmamme keskittyy Kongossa lasten oikeuteen käydä koulua. Autamme kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia pääsemään kouluun. Suuri osa näistä lapsista on vammaisia, jotka jäävät konflikteissa aina kaikkein vaikeimpaan tilanteeseen.

Teemme työtä Pohjois-Kivun ja Kasain alueilla yhteensä 31 koulussa. Avusta hyötyy yhteensä yli 33 000 ihmistä.

Koulutamme vanhempia, opettajia ja viranomaisia ottamaan lasten erityistarpeet ja oikeudet huomioon konfliktin ympäröimissä yhteisöissä.

Tukesi avulla vammaisille ja vammautuneille lapsille tarjotaan myös muun muassa:

  • koulumaksut
  • koulutarvikkeita ja opetusmateriaaleja
  • apuvälineitä, kuten kainalosauvoja ja pyörätuoleja
  • esteettömiä koulutiloja
  • koulunkäyntiavustajia
  • koulukuljetuksia