Muuta yhden lapsen koko maailma

Autat samalla koko yhteisöä. Juuri nyt Nepalissa tarvitaan kummeja!

Autat samalla koko yhteisöä. Juuri nyt Nepalissa tarvitaan kummeja!

Ojenna auttava kätesi ja avaa sydämesi Nepalin lapsille, jotta matka köyhyydestä kohti tulevaisuutta voi alkaa. Kummina olet luomassa muutostarinoita siellä, missä avun tarve on suurin. Kummina autat lapsia pääsemään kouluun ja koulunkäyntiä tukevaan kerhoon. Perheet saavat elinkeinoja ja opastusta mm. sairauksien ehkäisemisestä ja riittävästä ravinnosta. Muutetaan yhdessä maailmaa! Sinä ja kummilapset olette tähtiä. Kummi tuo lasten elämään toivon pilkahduksia ja lapset kummin elämään ilon pilkahduksia.

Lisää tietoa maasta löydät täältä.

Tule kummiksi Nepaliin

  • Tietosi lisätään Fidan asiakasrekisteriin. Lomakkeen lähettämällä hyväksyt tietosuojaselosteemme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sanjun tarina

Nepalilainen 16-vuotias Sanju asuu köyhässä kylässä, jonka asukkaista suurin osa kuuluu musaharien etniseen ryhmään. Heitä pidetään edelleen alhaisimpina kaikista kasteista. Tämä sulki Sanjulta oven koulunkäyntiin ja vei tytöltä toivon paremmasta tulevaisuudesta. Kun kummien tuella kylään saatiin koulu, johon pääsi kastista riippumatta, myös Sanju pääsi kouluun.  Hän oppi lukemaan ja kirjoittamaan ja toivoo, että saisi suoritettua kaikki 12 luokkaa. Mikäli Sanjun toive toteutuu, olisi hän kylänsä ensimmäinen tyttö, joka olisi käynyt koulun loppuun!

 

Nehan tarina

Neha on 15-vuotias tyttö Dhanushan BateshworistaHän asuu äitinsä kanssa pienessä bambumajassa. Hänen perheensä on erittäin köyhä. Nehan isä on töissä Intiassa ja hänen äitinsä työskentelee pitkät päivät kylässä. Kummien tuella autetaan kylän kaikkein heikoimmassa asemassa olevia perheitä lasten hyvinvoinnin parantamisellaNehan äidille on opetettu turvallisuuteen liittyviä asioita ja hänelle on kerrottu mm. lapsiavioliittojen ja lapsityön haitoista. Neha on edistynyt erittäin hyvin opiskelussaan ja sai ryhmänsä korkeimmat arvosanat viime vuoden loppukokeessaHän haluaa tulla hyväksi lääkäriksi tulevaisuudessa ja palvella omaa kyläyhteisöäänHänestä on mukava vetää lastentoimintaa ja osallistua sosiaalityöhön.

 

5 SYYTÄ RYHTYÄ KUMMIKSI

  • Kummina olet tähti, joka tuo lasten elämään toivon pilkahduksia.
  • Apusi menee taatusti perille. Se on meille sydämen asia. Osuus, jonka varoistamme käytämme kohdemaiden ihmisten auttamiseen, on Suomen hyväntekeväisyysjärjestöjen kärjessä.
  • Kummius on konkreettista. Posti tuo kerran vuodessa kirjeen tai piirustuksen sekä valokuvan kummilapseltasi tai yhteisön lapsilta. Voit myös itse kirjoittaa kummilapselle ja tehdä kummikohteeseen omatoimimatkan.
  • Olet osa yhteisöä. Saat tietoa kummilapsen ja yhteisön elämästä postitse ja sähköpostitse saapuvien uutiskirjeiden avulla.
  • Lisäät onnellisuuttasi. Hyvän tekeminen lisää tutkimusten mukaan myös omaa onnellisuutta.
Liity kummiksi nyt