Tule kummiksi

Thaimaan vuoristokylien koululaiset

Lettipäinen tyttö hymyilee.
Tule kummiksi vuoristokylien lapsille!

Olen todella kiitollinen kummeista. Nyt, kun olen opiskellut, minulla on enemmän mahdollisuuksia. Tunnen enemmän ihmisiä ja tiedän maailmasta enemmän. – Orasa, Fidan entinen kummilapsi

Pohjois-Thaimaassa lähellä Myanmarin rajaa asuu vähemmistökansoja, joiden kylät sijaitsevat vaikeakulkuisessa vuoristossa. Tulisitko kummiksi vuoristokylien lapsille?

Miksi apuasi tarvitaan?

Vuoristokylissä ei ole koulua, lukutaito on harvinaista, ja jopa juomavesi on hankittava kylien ulkopuolelta. Lapsimäärät ovat suuria ja monissa perheissä on vain yksi huoltaja, joten perheiden taloudellinen tilanne on heikko.  Lisäksi vuoristokylien kautta välitetään huumeita ympäri Thaimaata. Myanmarin puolelta salakuljetut huumeet varastoidaan eri kyliin. Rauhattomuus ja lainvastainen toiminta lisäävät lasten pahoinvointia ja köyhimpien perheiden lasten riskiä joutua ihmiskaupan uhriksi.

Fidalla on yhdessä paikallisen yhteistyökirkon kanssa neljä oppilaskotia Pohjois-Thaimaassa. Lapset ja nuoret käyvät oppilaskodeista käsin ala-ja yläkouluissa, ammattikoulussa ja lukiossa.

Kummien tuen avulla:
  • Oppilaskodeissa lapset saavat koulutuksen sekä kristillisen kasvatuksen
  • Lapset asuvat turvallisesti henkilökunnan ohjauksessa
  • Lapsille saavat päivittäiset ateriat ja asuminen
  • Oppilaskodeissa on palkattu paikallinen henkilökunta

Minulle kummimaksu ei ole todellakaan iso juttu, mutta lapselle se voi olla elämää mullistava asia. –  Airi, Fidan kummi

Tule kummiksi Thaimaahan ja siunaa lasten koulutietä! Yhteisökummin kuukausikannatus alk. 27€

Tule kummiksi