Tule kummiksi

Thaimaan vuoristokylien koululaiset

Pohjois-Thaimaassa lähellä Myanmarin rajaa asuu vähemmistökansoja, joiden kylät sijaitsevat vaikeakulkuisessa vuoristossa. Kylissä ei ole koulua, lukutaito on harvinaista, ja jopa juomavesi on hankittava kylien ulkopuolelta. Lapsimäärät ovat suuria ja monissa perheissä on vain yksi huoltaja. Tule kummiksi Thaimaahan.

Vuoristokylien kautta välitetään huumeita ympäri Thaimaata. Myanmarin puolelta salakuljetetaan amfetamiinitabletteja öiseen aikaan ja huumevarastot sijaitsevat eri kylissä. Rauhattomuus ja lainvastainen toiminta lisäävät lasten pahoinvointia ja köyhimpien perheiden lasten riskiä joutua ihmiskaupan uhriksi.

Kummina tarjoat lapselle turvallisen koulutien

Vuoristokylien lasten tueksi on perustettu oppilaskoteja, joissa apua tarvitsevat lapset saavat koulutuksen sekä kristillisen kasvatuksen. Lisäksi he saavat asua turvallisesti henkilökunnan ohjauksessa. Oppilaskoteja on neljä, ja ne omistaa Fidan paikallinen yhteistyökirkko. Koululaisia on noin 250, ja he käyvät oppilaskodeista käsin ala-ja yläkouluissa, ammattikoulussa ja lukiossa.

Kummien kannatuksilla kustannetaan koululaisten päivittäiset ateriat, asumiseen liittyvät kulut, paikallisen henkilökunnan palkat ja muut toiminnan välttämättömät kulut. Tulistko sinä kummiksi Thaimaahan?

Oman kummilapsen kuukausikannatus alk. 35€

Yhteisökummin kuukausikannatus alk. 27€

Tule kummiksi