Tule kummiksi

Mwanzan haavoittuvat lapset, Tansania

Tulemalla kummiksi Tansaniaan autat orpoja ja muita erittäin haavoittuvassa asemassa olevia lapsia koulutielle. Parannat lapsen oikeuksia ja annat lapsille äänen.

Tule kummiksi Mwanzan haavoittuvassa asemassa oleville lapsille

Tansanian väestöstä yli puolet elää alle eurolla päivässä. Aidsin vuoksi yhä kasvava määrä tansanialaisista lapsista jää orvoiksi. Lasten huoltajat ovat usein luku- ja kirjoitustaidottomia, ja heidän toimeentulonsa on haastavaa.

Fida aloitti työn Mwanzassa vuonna 1995. Kummien tukema työ tukee lasten koulunkäyntiä ja pyrkii katkaisemaan kaikista heikoimmassa asemassa olevien perheiden köyhyyden kierteen.

Josephine (nimi muutettu) jäi orvoksi pienenä vauvana. Vanhempien kuoleman jälkeen sukulaiset
hakivat perheen omaisuuden itselleen, mutta jättivät tytön ja hänen kolme sisarustaan iäkkään tädin hoiviin. Tilanne oli vaikea, sillä kaikki perheen orvoksi jääneet lapset olivat hyvin pieniä. Josephine pääsi kuitenkin mukaan työmme piiriin ja nyt hän voi käydä koulua. Ilman tukea se ei olisi ollut mahdollista, sillä täti on jo iäkäs eikä hänellä ole varaa ostaa koulumateriaaleja. Josephine on nyt viidennellä luokalla ja tykkää osallistua ystäviensä kanssa kummilasten kerhoon. ”En tiedä, miten minulle olisi käynyt, jos en olisi saanut tukea kummiltani Maijalta. Olen todella kiitollinen.”
Kummina lisäät perheiden hyvinvointia

Kummien tuella köyhiä perheitä koulutetaan tuottavampien viljelymenetelmien käyttämisessä, jolloin satoa tulee enemmän ja lasten ravitsemus sekä perheiden toimeentulo ja omavaraisuus paranevat. Perheille opetetaan myös puhtaan veden ja hygienian merkitystä sairauksien ehkäisemisessä. Tästä hyötyy koko ympäröivä kyläyhteisö.

Kummina pidät lasten puolta

Työhömme sisältyy vaikuttava lastenkerhotoiminta, jossa on mukana jo 600 lasta. Kerhoissa lapset oppivat ympäristöasioita, tehokkaampaa viljelyä, elämäntaitoja, akateemisia aineita ja urheilua. Kerhojen lapset muodostavat myös oman parlamentin, jossa on mukana 200 lasta. Lasten parlamentti pyrkii parantamaan Mwanzan lasten heikkoa asemaa tuomalla esiin lasten toiveita, oikeuksia ja tarpeita. Parlamentti on saanutkin äänensä kuuluviin jopa maan ykkösmedioihin.

Tule kummiksi Tansaniaan!

Kummin kuukausikannatus on alk. 35€

Tule kummiksi