Tule kummiksi

Bosnia-Hertsegovina: Romaniyhteisöjen köyhät lapset

Tule kummiksi ja anna heille mahdollisuus käydä koulua kerjäämisen sijaan. 

Auta Bosnian romanilapset kouluun!

Bosnia-Hertsegovinassa elää 30 000-80 000 romania. Tarkkaa lukua ei tiedetä, koska monelta puuttuu syntymätodistus. Tämän vuoksi monet romanit jäävät sosiaaliturvan ja muiden palveluiden ulkopuolelle, syrjään ja vaille huomiota yhteiskunnassa.

Työttömyys, koulutuksen puute, huonot asumisolot sekä ihmisten kielteiset asenteet hankaloittavat romaniperheiden elämää. Monet romanilapset ja äidit ansaitsevat elantonsa kerjäämällä.

Fida tekee työtä Tuzlan läänissä, jossa romaneja on arviolta n. 15 000. Heistä 60 % on alle 25-vuotiaita.

Sinä voit katkaista Tuzlan alueella elävien romanilasten uran kerjäläisenä! Tule kummiksi ja annat heille mahdollisuuden käydä koulua kerjäämisen sijaan. Säännöllinen koulunkäynti takaa lapsille sosiaaliturvan ja auttaa köyhyyden kierteen katkaisemisessa.

Fida kehittää romaniyhteisöjen elinolosuhteita ja parantaa perheiden toimeentulomahdollisuuksia. Kummien tuella parannetaan lasten koulunkäyntimahdollisuuksia ja järjestetään tukiopetusta sitä tarvitseville lapsille.

Tukesi tuo toivoa koko romaniyhteisön keskelle. Kiitos, kun seisot syrjittyjen vierellä!

 

Almedin asuu kuuromykän äitinsä, isänsä ja kolmen sisaruksensa kanssa. Kun Almedin tuli työmme piiriin, hän ei halunnut käydä koulua, vaan oli levoton ja huonokäytöksinen. Nykyään poika lähtee mielellään kouluun, eikä joudu niin usein ongelmiin vilkkaan luonteensa takia.

 

 

Kummina autat Euroopan köyhimpiä lapsia koulutielle. Kuukausikannatus: 35 €/kk

Tule kummiksi