Fida seurakuntien palveluksessa

Fida on Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö, jonka toiminta ulottuu noin 50 maahan. Työtä tehdään yhdessä paikallisseurakunnan kanssa - niin kotimaassa kuin maailmalla.

 

Lähetystyö seurakunnan ytimessä

Näkymme on, että seurakunnat ja Fida tekevät yhdessä innostuneesti monimuotoista lähetystyötä. Työtä tehdään, jotta jokaisella olisi tulevaisuus ja toivo.

Kutsu lähteä on edelleen voimassa ja lukuisat seurakunnat lähettävät edelleen työntekijöitä ympäri maailmaa. Kannustamme seurakuntia panostamaan lähetystyöhön sen kaikissa eri muodoissa. Yhtä tärkeää on lähettää kuin lähteä.

Lähetystyöhön lähdetään aina seurakunnan siunaamana ja tukemana. Polku lähetyskentälle on yksilöllinen ja valmiudet lähteä löytyvät, kun seurakunta on prosessissa mukana.

Palveluksessasi

Olethan yhteydessä, jos seurakuntasi haluaa:

Yhteydenottopyyntö

Fida lähetystyössä
  1. Fida on luotettava kumppani. Olemme tehneet lähetystyötä yhdessä Suomen helluntaiseurakuntien kanssa 90 vuoden ajan. Näky ja lähettäjä pysyvät, vaikka työ uudistuu ja monipuolistuu.
  2. Yhteistyössä Fidan kanssa seurakunta osaa ohjata lähetystyötä sinne, missä tarve on suurin. Fidalla on läheisiä kumppaneita ympäri maailmaa; tiedämme mitä maailmalla tapahtuu. Yhdessä helluntaiseurakuntien kanssa meillä on työntekijöitä 40 maassa ja yhteistyömaita yli 50. Kehitysyhteistyötä tehdään 16 maassa.
  3. Fidan kautta löytyy parhaat yhteistyötahot ja verkostot. Olemme aktiivisesti mukana maailmalla tärkeimmissä verkostoissa.
  4. Sydämellämme on saavuttamattomat kansat; Teemme lähetystyötä pääosin saavuttamattomien kansanryhmien parissa.
  5. Haastamme seurakuntia panostamaan nuoreen sukupolveen. Uskomme, että lähetysnäky on koko seurakuntaa varten.
  6. Koulutuksen ja lähettiverkoston avulla aktiotyö ja lähetysharjoittelu ovat helppo ja toimiva työkalu seurakunnan lähetyskasvatukseen sekä opetuslapseuspolulle. Joka vuosi noin 300 henkilöä osallistuu aktioihin tai muihin lyhytaikaisen lähetystyön tehtäviin.
  7. Fida tarjoaa monipuolista koulutusta, valmennusta ja tietopaketteja yhteistyössä Ison Kirjan, Aikamedian ja Avainmedian kanssa. Työn vahva pohja on paikallinen seurakunta, jossa ihmiset elävät Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä todeksi. Fida on sitoutunut tukemaan seurakuntia lähetysnäyn ylläpitämisessä. Vierailemme mielellämme seurakunnissa.

Juha Lehtonen

050 416 4070

Seurakuntayhteyksien päällikkö. Seurakuntayhteydet, lähetystyö ja nuorisotyö.

Hannele Kärkkäinen

050 505 7331

Assistentti, seurakuntayhteydet. Harjoittelu ja vapaaehtoistyö ulkomailla, opinnäytetyöt, Kairos-kurssit.

Jyrki Palmi

050 4777570

Apulaistoiminnanjohtaja, seurakuntayhteyksien ja varainhankinnan johtaja.