Lähetystyöntekijäksi

LähetystyöntekijäksiPerinteisen mallin mukaan lähetystyöhön on lähdetty vahvan henkilökohtaisen kutsun saattelemana. Liikkeelle voidaan kuitenkin lähteä paljon suunnitelmallisemmin.

Nykyisin painotetaan tarvelähtöistä lähettämistä. Kutsun lisäksi tarvitaan myös seurakunnan, lähetysjärjestön ja kansallisen kumppanin yhteinen tahto- ja tarvetila.

Lähetystyössä tarvitaan niitä, jotka ovat valmiina sitoutumaan kohdemaan työhön pitkäksi aikaa, mutta myös niitä, jotka voivat palvella lyhyempiä ajanjaksoja. Kaikenikäisiä kaivataan.

Lähetystyöhön lähtevän, lähettävän seurakunnan/seurakuntien ja Fidan välille solmitaan kolmikantasopimus. Lähetystyöntekijän työnantaja on seurakunta.

Fidan roolina on tarjota lähteville koulutusta, auttaa lähtemiseen ja lähetystehtävän toteuttamiseen liittyvissä käytännön järjestelyissä ja tarjota esimies- ja tukiverkosto paikan päällä tehtävään työhön.

Raamattu- ja teologiaopinnot luovat vakaan pohjan lähetystyöhön. Iso Kirja -opiston lähetyslinja antaa lisää hyviä eväitä lähtemiseen.

Lähetystyöhön suuntaavan kannattaa kouluttautua ammattiin ja hankkia arvokkaita valmuksia aktiivina oman seurakunnan  toiminnassa. Lähtevältä kaivataan myös sosiaalista kyvykkyyttä ja uskon ja opin selkeyttä elämässään.