tähän

Irakin Mosul: Lahjoita apua lapsille!

Pakolaistyttö

Fida auttaa perheitä, jotka palaavat koteihinsa Irakin Mosulissa.

Fida keskittyy Mosulin ympäristössä sijaitseviin kyliin, joihin asukkaat palaavat tuhottuihin koteihinsa kahden pakolaisuudessa vietetyn vuoden jälkeen. Nämä kylät on vapautettu Isisin vallasta syksyllä 2016 ja niissä ei ole mitään palveluja tai tavallisen arjen edellytyksiä. Ihmisten talot, koulut, kaupat ja terveysasemat on tuhottu.

Varoilla hankitaan elintärkeitä päivittäistarvikkeita ja rakennetaan leikkiin ja opetukseen sopivia lapsiystävällisiä tiloja, sekä tarjotaan erityisesti lapsille ja naisille tuke traumoista toipumiseen. Keskitymme erityisesti lasten ja äitien turvallisuuteen. Fidan suomalaiset työntekijät Irakissa valvovat avun perillemenoa.

Lahjoita ja auta Mosulin pakolaisia!

>Tee verkkolahjoitus

>Tee tilisiirto:

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI4122871800005256
BIC/SWIFT: NDEAFIHH
viitenumero: 5 7455 2

Kiitos lahjastasi – jokainen lahjoitus on tarpeen!

”Oleellisinta on varmistaa lapsille turvallinen ympäristö,” kertoo Johanna Lindgren Erbilistä, joka sijaitsee 85 kilometrin päässä Mosulista.

Lapset tarvitsevat turvaa ja leikkiä

Johanna Lindgren on vieraillut useissa itäisen Mosulin kylissä. Hän on nähnyt läheltä, millaista kaksi vuotta pakolaisuudessa eläneiden ihmisten tilanne on.

‒ Äidit ovat toivottomia. Kylissä ei ole palveluja, ja kodit ja koulut on tuhottu. Lapset eivät ole kolmeen vuoteen voineet käydä koulua. Lapset tarvitsevat ihan tavallista elämää. Sitä, että heillä on mahdollisuus mennä kouluun, leikkiä ja olla turvallisessa ympäristössä.

Fida rakentaa välittömien avustustarvikkeiden jaon jälkeen lapsille turvallisia leikki- ja opetustiloja.

Fida on lahjoitusvaroin tukenut vuosina 2014-2015 lapsiystävällistä, turvallista leikkitilaa Arbatin pakolaisleirissä ja jakanut telttoihin lämmittimiä talveksi Dohukin leirissä. Ruoka-avustusta, huopia ja taloustavaraa jaettiin pakolaisille Erbilissä sekä Turkin Surucissa ja Sirnakissa. Sittemmin olemme keskittyneet Mosulin lähialueeseen ja jakaneet siellä syksyllä 2016 noin 2000 pakolaiselle mm. keittimiä ruoanlaittoa varten. Pitkäaikainen Mosulin lähikylien humanitaarinen avustus aloitettiin huhtikuussa 2017.

20.10.16