tähän

Irakin Mosul: Lahjoita apua lapsille!

Pakolaistyttö

Fida auttaa perheitä, jotka pakenevat Isis-joukkojen ja Irakin armeijan suurtaistelua Mosulin kaupungista.

Fidan suomalaiset työntekijät Irakissa kartoittavat avuntarvetta. Fida kohdistaa avun erityisesti lapsiin.

”Suunnitelmissa on ohjata varoja nyt avustusjoukoille, jotka ovat ensimmäisinä ottamassa pakolaisia vastaan”, kertoo Johanna Lindgren Erbilistä, joka sijaitsee 85 kilometrin päässä Mosulista.

Lahjoita ja auta Mosulin pakolaisia!

>Tee verkkolahjoitus

>Tekstaa fida20 numeroon 16155 (20 euroa)

>Tee tilisiirto:

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI4122871800005256
BIC/SWIFT: NDEAFIHH
viitenumero: 5 7455 2

Kiitos lahjastasi – jokainen lahjoitus on tarpeen!

”Oleellisinta on varmistaa, että erityisesti vammaiset henkilöt ja pienet lapset selviävät, he ovat huonoimmassa asemassa.”

Avustusjärjestöt pyrkivät välittömien henkiä pelastavien toimien jälkeen tarjoamaan lapsille mahdollisuuden leiriolosuhteissa myös leikkiin ja koulutukseen. Tilannetta varjostaa tuleva talvi.

”Haluamme varautua siihen, että voimme avustaa vaikkapa kamiinojen ja peittojen jakelussa.”

Mosul on Irakin toiseksi suurin kaupunki. Isis valtasi sen kesäkuussa 2014. Noin puoli miljoonaa ihmistä pääsi pakoon, loput jäivät kaupunkiin mottiin.

Lapset tarvitsevat turvaa ja leikkiä

Johanna Lindgren on tänä syksynä vieraillut Erbilin lähellä sijaitsevassa pakolaisleirissä. Hän on nähnyt läheltä, millaista kaksi vuotta pakolaisuudessa eläneiden ihmisten tilanne on.

”Naiset ja äidit ovat toivottomia. Lapsille leirit ovat pelottavia ja turvattomia paikkoja. Erityisesti tyttöjen asema on kamala. Heitä ei voi jättää teltoille yksin.”

Fida on lahjoitusvaroin tukenut vuosina 2014-2015 lapsiystävällistä, turvallista leikkitilaa Arbatin pakolaisleirissä ja jakanut telttoihin lämmittimiä talveksi Dohukin leirissä. Ruoka-avustusta, huopia ja taloustavaraa jaettiin pakolaisille Erbilissä sekä Turkin Surucissa ja Sirnakissa.

Nyt lahjoituksia tarvitaan kiireesti lisää, jotta työmme pakolaisten hyväksi voi jatkua.

20.10.16