tähän

Juhannuskonferenssi juhlii suomalaista uskoa

Juhannuskonferenssi tuo Keuruulle joka vuosi noin 30 000 kävijää.
Juhannuskonferenssi tuo Keuruulle joka vuosi noin 30 000 kävijää.

Keuruulle odotetaan jälleen yli 30 000 vierasta ja noin 2 000 talkoolaista. Lähetystyö on monipuolisesti esillä konferenssiohjelmassa.

Konferenssin pääteema on tänä vuonna suomalainen usko. Juhannusaattona reformaation, yhteisen uskon ja itsenäisen Suomen juhlintaan osallistuvat myös muut vapaakristilliset kirkot: Adventtikirkko, Baptistikirkko, Metodistikirkko, Pelastusarmeija ja Vapaakirkko.

>>> Juhannuskonferenssi IK-opistolla Keuruulla 21.‒25.6. Tarkka ohjelma ja lisätiedot tapahtuman verkkosivuilta.

>>> Konferenssiohjelmaa voi kuunnella myös Radio Gospelin taajuudella 95,7 MHz Keuruun seudulla tai Radio Gospelin verkkosivujen kautta.

Valtioneuvosto on hyväksynyt konferenssin juhannusaaton ohjelman osaksi Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlintaa.

Pilvenpiirtäjä Keuruulle

Missioteltassa eri järjestöt esittelevät toimintaansa. Juhannuskonferenssin lähetysnäyttelyllä on jo pitkät perinteet. Lähetystyöntekijät ovat paikalla jakamassa tuoreita kuulumisia eri puolilta maailmaa.

Tänä vuonna näyttelyssä halutaan kiinnittää huomio lähetystyön tärkeään polttopisteeseen, suurkaupunkeihin, joiden kasvavaa väestöä on haasteellista tavoittaa.

‒ Missioteltasta löytyy jopa pilvenpiirtäjä, paljastaa Fidan seurakuntasuhteiden koordinaattori Juha Lehtonen.

Missioteltassa on ajankohtainen pakolaisteltta, joka toimii rukouspisteenä Lähi-Idän pakolaisten puolesta. Muun ohjelman lomassa Missioteltassa voi käydä myös lähetyskahviossa, jonka tuotoilla tuetaan lähetystyötä.

Fida secondhand -myymälä palvelee tuttuun tapaan Missioteltassa konferenssivieraita. Myymälässä voi tehdä hyvän mielen ostoksia huokein hinnoin. Tarjolla on naisten, miesten ja lasten vaatteita, katumuotia, kenkiä, laukkuja, koruja, kirjoja ja sisustustavaroita.

Juhannusherkut: lähetysletut ja talkoosauna

Myös viereisessä Visioteltassa tarjoillaan monipuolinen kattaus ajankohtaisia teemoja. Tarkka ohjelma löytyy konferenssin verkkosivuilta.

Juhannusaattoiltaa juhlistaa kirjanjulkistamistilaisuus. Kello 20 Visioteltassa julkaistaan elämäkertakirja Markku Toimelasta, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä muun muassa Pohjois-Koreassa kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun parissa.

‒ Konffan ykkösjuttu on tietenkin lähetysletut, jotka vuodesta toiseen maistuvat aina yhtä herkullisilta. Sekä tietenkin talkoosauna, jossa on hienoa jutella eri puolelta Suomea tulevien vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa.

‒ Ja vielä on mainittava nuortenillat. Niissä on aina yhtä siunaavaa nähdä, kuinka Suomen nuoriso rakastaa Jeesusta! Lehtonen iloitsee.

 

Kuva: Jussi Metsäpelto

 

15.6.17