tähän

Humprey ei anna vamman hidastaa

Humpreyn oikea käsi ja molemmat jalat ovat epämuodostuneet. Fidan vammaishankkeen avulla Humprey on päässyt aloittamaan koulun.
Humpreyn oikea käsi ja molemmat jalat ovat epämuodostuneet. Fidan vammaishankkeen avulla Humprey on päässyt aloittamaan koulun.

Suurisilmäinen Humphrey juoksee mäkeä ylös ja alas kasvot ilosta loistaen. Hän haluaa näyttää, että osaa juosta ja pelata jalkapalloa siinä missä muutkin pojat.

Kotona Humprey auttaa mielellään äitiä kotitöissä, kuten veden ja polttopuiden hakemisessa, sekä ruoan valmistamisessa. Kätevästi Humphrey käyttää vasenta kättään kaikkeen, mitä tekee. Hänen oikea kätensä loppuu kyynärpään kohdalle. Humpreyllä ei myöskään ole normaaleja jalkoja. Hänen jalkansa ovat lyhyet ja epämuodostuneet. Kun Humphrey juoksee, hänen vasen kätensä viistää maata.

Ero äidistä jännittää

7-vuotiaalla Humphreylla on kolme sisarusta. Sisarukset käyvät koulua, mutta Humphrey ei pystynyt aloittamaan koulua pitkän koulumatkan vuoksi. Tänä keväänä hänelle järjestyi Fidan ja Kenian Full Gospel-kirkon vammaishankkeen tuella paikka Daisy-kouluun. Vammaisten lasten kouluksi perustettua Daisy-koulua käyvät lapset asuvat koulun asuntolassa.
Humphrey on innoissaan, vaikka koulun alku jännittääkin häntä. ”Minä varmaan itken, kun joudun jäämään yksin ilman äitiä”, Humphrey sanoo hymyillen leveästi ja ryhdistäen itsensä. Se, että pojalla on vain yksi normaalisti kehittynyt raaja, ei ole hänelle fyysinen eikä henkinen este.

Turvattu toimeentulo on siunaus

Perheen elämässä on ollut haasteita. Äiti Joyce on neljän lapsen yksinhuoltaja. Hänellä on ollut töitä vain satunnaisesti. Hän on auttanut naapureita peltotöissä sekä myynyt vihanneksia ja kalaa kaupungissa.
Vammaishankkeen kautta äidille on järjestynyt lainaa elinkeinon harjoittamiseen. Hän on onnellinen, että hänen lapsillaan on mahdollisuus koulunkäyntiin ja sitä kautta turvattuun toimeentuloon. Hän uskoo, että Jumala tietää heidän tarpeensa eikä jätä heitä pulaan. Hän tietää myös, että lähimmäisen auttamisessa on siunaus – sen hän on itse kokenut.

DSC03129, uusi kuva

Tässä luokkakuvassa on Humprey (oikealla alareunassa) ensimmäisinä koulupäivinään. Hänelle tehtiin koulussa nahasta kengät. Ne ovat hänen elämänsä ensimmäiset kengät!

Tarvitsemme nyt apuasi vammaistyön jatkamiseksi Keniassa ja Tansaniassa. Olisiko sinulla mahdollisuus ryhtyä kummiksi tai lahjoittaa näiden lasten auttamiseksi?

Vain noin eurolla päivässä annat tukea koulutielle ja kuntoutukseen:

Tule kummiksi Kenian Daisy-erityiskoululle
Tule kummiksi Tansanian vammaisille lapsille
Tee kertalahjoitus suurimpaan tarpeeseen!

12 eurolla yksi lapsi saa fysioterapiaa.
25 eurolla yksi lapsi saa liikkumista helpottavat jalkatuet.
75 eurolla yksi lapsi saa koulukuljetuksen kuukaudeksi.
180 eurolla yksi lapsi saa oman pyörätuolin.

 

27.8.15